Görüş Bildir
Haberler
Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Elif Gündüz
30.11.2015 - 17:58

Bazı kadınlar makyaj yaptıklarında kendilerini yaklaşık 5-10 yaş kadar daha yaşlı gösterirler. Makyaj aslında kusurları örtmek ve yüz hatlarını belirgin hale getirmek için uygulanır. İşte, yaşlı gösteren makyaj hataları;   

Genelde yaşlı gösteren en büyük makyaj hatası kalın fondöten kullanmaktır. Kalın ve cilt renginize uymayan bir fondöten sizi daha yaşlı gösterirken,  cildinizde kalın bir tabaka oluşmasını sağlar. Bu noktada en önemli olan konu, uzmana danışarak cildinize uygun bir fondöten seçmek ve kaliteli ürünleri kullanmaktır. İçinde kimyasal katkı maddesi az olan ve ipeksi ince dokusu olan fondötenler tercih edilmelidir. Pek çok kadın dudak kalemi ile dudak çevresine kalın bir kontür çiziyor. Ondan sonrada dudaklarını boyuyor. Bu tarz uygulamalar sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Dudak kalemini doğal ve ruj renginizde seçmeye çalışın. Hatta gerekmiyorsa dudak kalemi kullanmayın. 

Göz alt kısmında ki morlukları kapatmak için bu bölgeye beyaz kapatıcı kullanmayın. Beyaz kapatıcı belki morluğu kapatır fakat gözlerinizi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterir. Doğru olan ten renginize uygun kapatıcı kullanmaktır. Hatta kapatıcıyı fırça yardımıyla göz pınarlarınızın üst kısmına kadar yayın. Cildinize pudrayı fazla kullanırsanız kırışıklıklar daha belirginleşir bu nedenle ince ve mat pudraları tercih edin ve az kullanın. Önemli olan pudrayı kullandıktan sonra fazlalıkları bir peçete ya da pamuk yardımı ile temizlemektir. 

Rimel ve eyelinerınızı gözlerinizin altına ve alt kirpiklerinize uyguluyorsanız bu makyaj uygulaması ile göz altınızda ki morluklar daha belirgin hale gelir. Göze uygulanan koyu renk farlar gözleri şiş ve olduğundan küçük gösterir. Daha genç bir hava için gözlere açık ve tatlı tonlar uygulayın ve alt kirpiklerinizi boyamayın. Göz makyajında asla metalik tonlar uygulamayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın