Görüş Bildir
Haberler
Yaşam ve Ölüm Nedir?

Yaşam ve Ölüm Nedir?

Nihat Günas
18.07.2015 - 16:14 Son Güncelleme: 19.07.2015 - 17:06

İzlerken aklımızın alacağı ama yaşam hayat dengesini yani şimdi öyle mi diyerek noktalayacağımız bir video

Yaşam ile ölüm arasındaki dengeyi az çok küçüklükten beri kulağımıza fısıldarlar. Büyüdükçe de hmm'laya hmm'laya bir  kalıba oturtmaya çalışırız. Aşağıdaki videoda (İngilizce içerir) bu olaya çok farklı bakmamız sağlanmış. Aslında hepsi bilimsel olmakla birlikte, insanı rahatsız eden bir o kadar da sonsuz muyum duygusunu yediren konulu videoyu şiddetle tavsiye ederim.

Hazırlayanların açıklaması şu şekilde:

Senin ve kaya ile arandaki fark nedir? İlk bakışta basit hatta aptalca bir soru. Ancak yeryüzündeki üstün zekalı insanların bile ölüm ile yaşam arasındaki çizgiyi nerede çizebileceklerine dair bir fikri yok. Bu da beyninizi yakabilecek etkilere önderlik ediyor. Yaşamdan sonra ne var? Ölüm gerçekten de bir 'şey' mi? Hep birlikte bakalım.

So what is the difference between you and a rock? This seems like an easy, even stupid question. But even the smartest people on earth have no idea where to draw the line between living and dead things. Which leads to mind-blowing implications. What is life after all? And is death really a thing? Lets look into it together

Kaynak: https://www.youtube.com/user/Kurzgesagt
İçeriğin Devamı Aşağıda

What Is Life? Is Death Real?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
1
0