Görüş Bildir
Haberler
Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı Sitelere Giriş

DNS Ayarı Değiştirme
23.02.2015 - 01:20 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 10:27

Yalnızca bizim ülkemiz içerisinde değil, tüm dünya içerisinde yönetimler interneti denetim altında tutmak isterler. Kullanıcılar için zararlı olduğuna inanılan birçok web sitesine de bu yüzden erişim engellenmektedir. Bizim ülkemizde ise daha çok kullanıcılara zararlı olan web siteleri değil, politikacılara sorun yaratacak web siteleri engellenmeye çalışır. Yine de ne kadar engellenmeye çalışılırsa çalışılsın,yasaklı sitelere giriş için DNS, proxy siteleri gibi denenebilecek birçok farklı yöntem vardır. Bu yazı içerisinde en popüler ve günümüzde aktif olarak kullanılan yöntemlerin her birine kısaca değineceğiz.

DNS Ayarları ile Yasaklı Sitelere Giriş

DNS değiştirme yöntemi çoğu zaman en pratik yöntemlerin başında gelir. Sadece birkaç saniye içerisinde manuel olarak veya DNS değiştirme programı ile varsayılan DNS’i farklı bir DNS ile değiştirirsiniz ve bu işlemin sonucunda rahatlıkla istediğiniz web sitesine giriş yapabilirsiniz. zahmetsiz bir yöntemdir ve eksi yönü hiç denecek kadar azdır.

Proxy ile yasaklı sitelere giriş

Proxy değiştirerek giriş yöntemi manuel olarak uygulandığında ilk yıllar birçok internet kullanıcısının gözünü korkutuyordu. Çünkü dakikalarca süren işlemlerle uğraşmak gerekiyordu. Bu işlemlerin sonucunda da kesinlikle istenilen performans ve yüksek hız elde edilemiyordu. Artık günümüzde ise Proxy programlarını veya VPN programlarını kullanarak tamamen sorunsuz giriş yapmak mümkün.

Tünel siteleri ile yasaklı sitelere giriş

İster tünel siteleri diyelim istersek de proxy siteleri, bu siteler ile artık tüm yasaklı sitelere girmek mümkün. Üstelik hiçbir ayar yapmaya da gerek yok. Yalnız bu sitelerden giriş yaptığınızda dosya indirmek sıkıntılıdır.

Kaynak: http://www.dnsayaridegistirme.com/yas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

DNS Ayarı Değiştirme

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın