Görüş Bildir
Haberler
Yarsuvat: "Takımımızın Performansından Memnunuz"

Yarsuvat: "Takımımızın Performansından Memnunuz"

Enver K.
19.02.2015 - 13:46

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı takımla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılıların Spor Toto Süper Lig'deki durumu hakkında konuşan Yarsuvat, 'Futbol takımının performansından memnunuz. Kendi istatistiklerimizi kırmış vaziyetteyiz. Demek ki olabiliyormuş. Takım yola girdi. Herkes oynadığı futboldan zevk alıyor. 25 Ekim'den öncesini düşünün bir de şimdiyi düşünüün. Bunun sebebi hocaları. Hamza Hamzaoğlu'nu da tebrik etmek istiyorum' dedi.

Kadınlar Euroleague'de Galatasaray'ın Fenerbahçe ile eşleşmesi hakkında konuşan Yarsuvat, 'Geçen sene Moskova'da oynadık. Bakalım neler olacak. Ülker Arena'da oynayacağız galiba değil mi? Oraya gitmemiz lazım.

 Galatasaray'ın UEFA'nın mali kriterlerine uymadığı için Avrupa Kupaları'ndan men edileceği söylentileriyle ilgili şöyle dedi: 'Bu ihtimal 2016'da söz konusu olabilir. Önümüzde daha 2015 var.Futbolculara borcumuzu kapatınca koşulları karşılayacağız.'

- Neden yeniden aday olmuyorsunuz?

Ben bir misyon yüklendim. Bu misyon Galatasaray’ı belli aşamadan getirip normal seçimlere hazırlamaktı. Galatasaray bir boşluktaydı. Bir başkan istifa etmiş kaçmıştı. Bunu Galatasaray’a yakıştırmadığım için bu görevi yüklendim. Başarılı oldum ve görevimi yaptım, gideceğim.

- Galatasaray’ı İnan Kıraç mı yönetiyor?

Alakası yok. Fakat çok önemli bir isimdir. Rektör olduğum zaman gördüm ki İnan Kıraç Galatasaray eğitimine muazzam yardım etti. Galatasaray Vakfı’nın başından ayrılsa eğitim kurumları gücünü kaybeder.

- Sizde Beşiktaş ve Fenerbahçe’de olmayan bir koruma duygusu mu var?

Bir Galatasaray kültürü var liseden kaynaklanan bir kültür. Ve bu kulübün esasını meydana getiriyor. Mutlaka okuldan gelmenize gerek yok. O kültüre, geleneklere sahip olan herkes Galatasaraylıdır.

- Bu nasıl bir kültür?

Bize mütevazılığı saygıyı, dayanışmayı veren bir kültür. Galatasaraylıyım diyorsa büyüklerine saygı göstermesi küçüklerine sevgi göstermesi lazım. Birbirlerinin yardımına koşması lazım. Menfaat elde etmek için Galatasaraylı olmaması lazım. Mizah duygusu hoşgörü vardır. 1868’de kuruldu. Muhtelif dinlerden öğrencilerivardı. Laiktir Galatasaray. Laik de kalacaktır.

- Derin Galatasaray var mı?

Ağzımdan “Derin Galatasaray”lafını alamazsın! (Gülüyor)

- En başarılı Galatasaray başkanı kimdir?

Faruk (Süren) başkandır.

KADIKÖY’E SEYiRCiMiZLE GiTMEK iSTiYORUM

- Kadıköy’deki Fenerbahçe-Galatasaray maçına gidecek misiniz?

Gideceğim. Orada bana küfür ederlerse de duymayacağım. Belki Galatasaraylı taraftarlar da o maça gidebilir. İstanbul Valiliği’ne başvuracağım.

- Fenerbahçeyi gerçekten Galatasaraylılar mı kurdu?

Ali Oraloğlu’nun “Galatasaray Arşivi” kitabında ilginç belgeler var. Galatasaraylı Kamil Kulaksızoğlu, İsmet Uluğ ile Mehmet Üstünkaya Beşiktaş ve Fenerbahçe’de başkanlık yapmış insanlar. Süleyman Saba 1 sene Galatasaray Lisesi’nde okumuş.

GALATASARAY’IN KURTARICISI GALATASARAYLILAR OLACAK

- UEFA kriterlerini karşılayamaması durumunda Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’ndan men edilme ihtimalinden söz ediliyor?

Bu ihtimal 2016’da söz konusu olabilir. Önümüzde daha 2015 var. Futbolculara borcumuzu kapatıyorum. Kapattığımız zaman UEFA’nın mali fair play kuralları da karşılanacak. Ayrıca bütün takımların mali portreleri düşük.

- Galatasaray dışarıdan bir finansör bulsa...

Galatasaray’ın kurtarıcısı Galatasaraylıdır nokta.

- İşten çıkarılmalar, 2016 ve sonrasına kadar devam eder mi?

Önümüzdeki dönem yokum. Mayıs’a kadar birkaç kişi çıkarabiliriz... Galatasaray’ın malikaynakları kötü kullanılmış. Ama normal seviyeye gelecek. 200 kişiymiş, 400’e çıkmış, 636 olmuş. Şişmiş, obez olmuş.

- Türkiye’de futbolcuların hak etmedikleri paraları aldığını düşünüyor musunuz?

Evet ama bu futbolun içinde var.

- Bazı yöneticilere ödenen ücret niye bu kadar sorun oldu?

Mesela 110 bin lira maaş alanlar konuşuldu. Bana her ay 10 milyon kazandırıyorsa veririm. Kazandırmıyorsa niye vereyim?

- Galatasaray’da çok maaş alanlar var mı hâlâ?

Hepsi gitti.

Galatasaray Sportif A.Ş’nin altın hissesini satacağınız doğru mu?

Asılsız iddia bu. Işın Çelebi, gerçek Galatasaraylı olmadığı için bu dedikoduyu çıkarıyor. Zaten çatının kapanmamasının sorumlusu da Işın Çelebi’dir. Çok kötü bir protokol yapmışlar. Sözleri kaale alınmamalı.

Galatasaray basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman’ın basketbolcu Göktürk Ural’ı tokatlamasına nasıl bakıyorsunuz?

- Yaşananlar herkesin içinde değil soyunma odasında olmuş. Kulüp içinde çözülebilecek bir mesele. Bu genç kardeşimiz ve babası önce bize gelmeliydi. Olayı değişik şekilde halledebilirdik.

- Ergin Ataman’ı başarılı buluyor musunuz?

Çok iyi bir koç. Futbolda Fatih Terim neyse basketbolda da o. Sonuna kadar arkasındayız.

- Sırbistan’daki Kızılyıldız maçı ilk maçta Sırp taraftar öldürüldüğü için diplomatik krize dönüşecekti. Nasıl oldu?

Sırbistan’daki maça gitmek için haftalarca diplomatik savaş verdik. Ergin Ataman “persona non grata” (istenmeyen adam) ilan edildi. Kulüp başkanı da gelmesini istemiyordu. Belgrad büyükelçimiz çok gayret gösterdi. Spor bakanlığımız destek verdi. Maçta Ergin Ataman’a çelik yelek giydirdik.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/yarsuvatin-f-bah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0