Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp'tan Gönderilen 'Seni ve Kalbini Nasıl Kazanabilirim' Mesajı 'Cinsel Taciz' Sayıldı

WhatsApp'tan Gönderilen 'Seni ve Kalbini Nasıl Kazanabilirim' Mesajı 'Cinsel Taciz' Sayıldı

Yargıtay, WhatsApp'tan gönderilen 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' mesajının cinsel taciz suçu oluşturduğuna hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre WhatsApp'tan 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' mesajı nedeniyle hakkında kamu davası açılan sanığa 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan hapis cezası verildi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği hükmün temyizi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 18'inci Ceza Dairesi, bozma kararı aldı.

Yargıtay: Cinsel taciz suçunun oluştuğu gözetilmedi

Yargıtay: Cinsel taciz suçunun oluştuğu gözetilmedi

Sanığın olay tarihinde gönderdiği 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' mesajının, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 105/1 ve 105/2-d maddesine uyan 'cinsel taciz' suçunu oluşturduğu gözetilmeden 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan hüküm kurulması nedeniyle yerel mahkemenin verdiği karar bozuldu.

Kararda ayrıca sanık hakkında 'cinsel taciz' suçundan kamu davası açıldığı, sanığın eyleminin soruşturma aşamasında uzlaşma kapsamında olmadığı ancak yapılan yargılama sonucu sanığın eyleminin uzlaştırma kapsamına giren kişilerin 'huzur ve sükununu bozma' suçu olarak kabul edildiği hatırlatıldı.

TCK’nın 253'üncü ve 254’üncü maddeleri uyarınca uzlaşma hükümlerinin uygulanması gerektiğine işaret edilen kararda, sanığın hukuksal durumunun bu hükümlerin sonucuna göre belirlenmemesi, bozma kararına gerekçe gösterildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
58
32
23
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Aynı Yargıtay çalışanın kalçalarına elleyen müdür için de ''Babacan tavır'' dedi. Maalesef Türkiye simülasyonunda işler böyle yürüyor.

oldestCoder

Kuzeninin kizina tecavuz eden adamida serbest birakti...

Toprak Han

Bokunu cikarin amk bir kizdan hoşlandığımizda nasil iletisim kuralım dumanla mi ? Mendil mi atsin o da bize , çeşme basinda mi bekleyelim?

sensizsinema

Farkındaysan mesaj Whatsapp’tan gönderilmiş. Kızın numarasını kendisinden değil de sağdan soldan alıp mesaj atmayacaksın. Telefon numarası özel bir bilgidir,... Devamını Gör

Ancient Guy

Bu tarihe kadar sevgili bulan buldu, evlenen evlendi. İlişkilerin sona ermeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bundan sonra hiçbir erkek bir kadına hoşlandığı... Devamını Gör

Ancient Guy

İşin tuhaf yanı bu durumun toplumun modern kesiminde yerleşmesi. Yani mesela Osmanlı Döneminde de bir erkek yolda gördüğü bir kadından hoşlanıp da bunu belli... Devamını Gör