Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay Top mu Çeviriyor?

Yargıtay Top mu Çeviriyor?

Onedio Medya
11.05.2016 - 12:28 Son Güncelleme: 11.05.2016 - 12:29

MHP'de 15 Mayıs'ta kurultay toplanmasıyla ilgili iki farklı mahkeme kararı varken bu düğümü çözmesi beklenen Yargıtay'dan belirsizliği daha da artıran bir açıklama geldi. Yargıtay kurultay kararı veren mahkemenin kararının temyiz incelemesini 'mayıs ayı içinde' tamamlayacağını duyurdu. Kararın kongreden önce mi, sonra mı verileceği açıklanmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini mayıs ayı içerisinde tamamlayacağı duyuruldu.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin bulunduğu koridorda panoya asılan duyuruda, söz konusu dosya üzerindeki çalışmaya ilişkin bilgi paylaşıldı. MHP ile ilgili dava dosyasının ön incelemesinin yapıldığı belirtilen duyuruda, şöyle denildi:

'Davacı tarafın dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek, gerekli karar verilecektir. Bunun dışında yazılı ve görsel veya sosyal medyada çıkan haberler doğru bilgiyi yansıtmamaktadır. Karar çıktığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.'

Karar 15 Mayıs'tan önce çıkmazsa muhalifler toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasını toplamaları durumunda kurultay yapıp tüzüğü değiştirmekte kararlı. Genel Merkez ise bu değişikliği tanımayacak.

Genel Merkez'e göre yerel mahkemelerden çıkan yürütmeyi durdurma kararı ile kurultay süreci askıya alındı. Muhaliflere göre ise süreç devam ediyor. Düğümü çözecek olan temyiz başvurusunu karara bağlayacak olan Yargıtay...

Bahçeli 'olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır' demişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hukuki bir karmaşaya dönüştü

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışması mahkemelere taşındıktan sonra hukuki bir karmaşaya dönüştü. Ankara'da 12. Sulh Hukuk Mahkemesi muhaliflerin topladığı 548 imzayla kurultayın toplanabileceği kararı aldı ve bunun için bir çağrı heyeti görevlendirdi. Bu kararı değerlendiren Genel Merkez avukatları temyiz için Yargıtay'a başvurdu.

Ancak bu, Genel Merkez'in kararın uygulanmasını durdurmak için denediği tek yol olmadı. Bazı delegeler bulundukları ilçelerdeki yerel mahkemelere itiraz etti. Genel Merkez'in beklediği karar Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya'daki Asliye hukuk Mahkemelerinden çıktı. Mahkemeler yürütmeyi durdurma kararı aldı.

AA, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
24
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

mhp den kaçan oy akp gidiyor.akp işi yokuşa sürerek oy kazanıyor.mhp hemen kurultay yapıp kendine gelmeli.

Doğan Kocabaş

''koltuk sevdası''

Mümtaz Nazif

MHP'den kopanlar ayrı parti kurup yoluna devam eder.Milletvekilleri de istifa eder yeni partiye geçer.Bahçeli de genel merkezinde tavla oynasın.