Görüş Bildir
Haberler
Yaralarınızı Temizlemek Dışında Oksijenli Suyu Kullanabileceğiniz 15 Yer

Yaralarınızı Temizlemek Dışında Oksijenli Suyu Kullanabileceğiniz 15 Yer

mignon
29.09.2015 - 17:18

Oksijenli su denilince benim aklıma hep çocukluğum geliyor. Okulda oyun oynarken düşüp dizimizi kanattığımızda oksijenli su ve tentürdiyot ikilisi gelirdi. İlk önce oksijenli su yarayı temizler ardından o acı verici tentürdiyot canımızı acıtırdı. 

Biraz büyüdükten sonra saçlarımızı açmak için eczaneden koşarak aldığımız oksijenli suyun başka bir işe yarayacağını düşünmezdim. Taa ki şimdiye kadar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aknelerinizin düşmanı oksijenli su.

Akne hepimizin hayatında bir süre yer etmiş sorunlardan biri. Bu sorunla baş etmek için birçok ürün kullanıyorsunuzdur eminim. Ama en önemlisi yüzünüzü dezenfekte etmek. Bunun için her gün yüzünüzü oksijenli su ile silip daha sonra durularsanız sivilcelerinizle yavaş yavaş vedalaşabilirsiniz.

2. Oksijenli suyu gargara olarak kullanmaya ne dersiniz?

Hem dişlerinizi beyazlatıp hem de ağzınızdaki birçok bakteriye elveda diyen şey sadece oksijenli su.

Eşit miktarlarda karıştıracağınız oksijenli su ve normal su karışımı ile günde en az bir kere gargara yapın.

3. Diş fırçanızın bile dezenfekte edilmesi gerekebilir.

Sürekli aynı bardak içerisinde duran diş fırçaları üzerinde birçok bakteri üreyebilir. Özellikle ailenizden biri nezle/grip gibi bir hastalık geçiriyorsa, mikroplar onun diş fırçasından sizinkine atlayarak sizi de hasta edebilirler. Buna çözüm olarak diş fırçanızı yaklaşık 5 dk oksijenli su içerisinde bekletmeniz onu dezenfekte edecektir.

4. Banyo suyunuza katacağınız oksijenli su sizi sandığınızdan daha çok rahatlatacak!

Evet saçma gelebilir ama doğru. Rahatlamak için küveti doldurduğunuzda su içerisine yarım şişe oksijenli su ilave etmek sizi fazlasıyla rahatlatacak.

5. Sararmış tüllerinize beyazlık getirmek çok kolay.

5. Sararmış tüllerinize beyazlık getirmek çok kolay.

Evdeki dantel tüller en hassas parçalardandır. Üstelik en çabuk kirlenenlerdendir. Sararan tüllerinizi tekrar beyazlatmak için oksijenli sudan yardım alabilirsiniz.

Bir leğeni soğuk su ile doldurun ve içerisine %3 oranında oksijenli su içeren karışımdan 2 S.B kadar koyun. Tülleri 1 saat bu karışımda bekletip durulayın ve kurutun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bembeyaz tişörtünüzde sapsarı lekeler olması sizin de canınızı sıkıyor değil mi?

6. Bembeyaz tişörtünüzde sapsarı lekeler olması sizin de canınızı sıkıyor değil mi?

İşte bu sarı lekelerden kurtulmanın çok kolay bir yolu var. Tek yapmanız gereken beyaz çamaşırlarınızı makineye atmadan önce bir süre oksijenli su içerisinde bekletin yeter.

7. Sebze ve meyveleri kimyasallardan uzak bir şekilde temizlemek en sağlıklısı.

Maalesef günümüzde birçok meyve ve sebze kimyasallarla korunuyor ve evlerimize ulaştığında hala üstlerinde bir miktar kimyasal taşıyor. Bu nedenle çok iyi temizlenmeleri şart. 

Sebze ve meyvelerinizi yıkadığınız su içerisine 1/4 S.B oksijenli su koyun ve iyice ovun. Üzerinde toz/toprak olan besinleri bir fırça ile de ovabilirsiniz. Temizleme işleminiz bittikten sonra duru su ile iyice çalkalayın.

8. Bulaşık makineniz bile bakteri yaratır.

Bulaşık makineniz her daim temiz ve mis gibi kokar ancak bakterilerden tam anlamyıyla kurtulduğunuz anlamına gelmez. Bu nedenle makinenin deterjan gözüne 1/4 S.B oksijenli su koymalısınız.

Elde yıkadığınız bulaşıklar için ise; bulaşık deterjanınızın içerisine aynı miktarda oksijenli su ekleyebilirsiniz.

9. Bu kadar bulaşık demişken bulaşık süngerini de unutmamak gerek.

Bulaşık süngeriniz de en çok bakteri toplayan ürünlerden biri. Sık sık değiştirmenin yanı sıra en azından haftada bir kere dezenfekte etmenizde fayda var.

eşit miktarlarda oksijenli su ve sıcak suyu karıştırıp, bulaşık süngerini 10 dk kadar içerisinde bekletin.

10. Doğrama tahtanızı kötü kokulardan arındırmak ister misiniz?

Üzerinde doğradığınız her besinin kokusunu hapseden doğrama tahtanızı çamaşır suyuna da yatırsanız kokusu çıkmak bilmiyor değil mi? 

Limon suyu, tuz ve oksijenli su ile hazırlayacağınız bir macun ile tahtanızı iyice ovun ardından 30 dk kadar bekletip durulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fırın tepsilerinize sürekli kirli havası veren o lekelerin düşman ikilisi karbonat ve oksijenli su!

1/4 S.B karbonat ve az miktarda ekleyeceğiniz oksijenli su ile bir macun oluşturun. Ardından macunu bir süngere döküp tepsinizi iyice silmeye başlayın. Eski pişirdiklerinizden kalan izler geride kalacak.

12. Banyo karolarının arasında oluşan kirlere son!

Oksijenli suyun bir diğer özelliği de herhangi bir mantar oluşumunun karşısına geçebilmesi. Banyo en çok nem tutan bu nedenle en çok mantarın oluşabileceği yerlerden biri. Karolar arasına yerleşen mantarın bize kir gibi gözüktüğü de doğru bilgiler arasında.

Banyo karolarınıza bir miktar oksijenli su püskürtüp bekleyin. Bir süre sonra eski bir diş fırçası ya da sünger ile ovun.

13. Bitkilerinizi bakterilerden koruyan yine oksijenli su olacak.

Bitkilerinizi içten içe yeyip bitiren bakterilerden korumak için. Üzerilerine bir miktar oksijenli su sıkmanız yeterli olacaktır.

14. Aynı zamanda bitkilerinizin hızlı büyümesini de sağlamakta.

Toprağa yeni ektiğiniz tohumların hızla olgunlaşmasını sağlamak için toprağı gün aşırı oksijenli su ile ıslatabilirsiniz.

15. Salatalar tazecik kalsın diye...

15. Salatalar tazecik kalsın diye...

Çokça alıp yıkadığınız yeşilliklerinizi bitiremediniz mi? Saklamadan önce, 1/2 S.B su ve 1 Y.K oksijenli su ile yapacağınız karışımdan püskürtün. Birkaç gün canlılığını koruyacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
49
25
16
14
9
4