Görüş Bildir
Haberler
Yara İyileşirken Neden Kaşınır?

Yara İyileşirken Neden Kaşınır?

Ömer BULUT
28.07.2013 - 16:05 Son Güncelleme: 28.07.2013 - 16:09

Yara İyileşirken Neden Kaşınır?

Hayatımızın belli dönemlerinde başımıza gelen kesik, sıyrık gibi cilt yaraları bildiğiniz gibi iyileşme sürecine girdiği zaman karşı konulmasıgüç bir biçimde kaşınmaya sebep olur. Yaranın iyileşme döneminde kaşınması ise yaranın geçme süresini uzatmakta olduğundan, yaranın kaşınmaması tavsiye ediliyor. Peki yara iyileşirken neden kaşınır? İşte uzmanların açıklamalarından yaranın iyileşme döneminde kaşınma sebepleri.

Yaranın iyileşme döneminde doğal bir durumu olarak husule gelen kaşıntı için yapılacak pek bir şey yoktur aslında. Yaranın iyileşme sürecinde kaşınmasının nedeni hücrelerin fiziksel travmalarda “histamin” salgılamasıdır. Yara oluşan bölgede yeni doku üretimi ve kapanması için önemli rol oynayan histamin, aynı zamanda alerjik reaksiyona da sebep olmakta ve iyileşme sürecinde yarada kaşınmaortaya çıkartır.

Yara iyileşirken kolajen üretimi artmakta ve yara yeni cilt hücreleriyle sarılmaya başlamaktadır. Bu dönemde cilt çok hassas olduğu için kaşınma hissine karşı koyamayıp yarayı kaşırsanız hem yara enfeksiyon kapabilir hem de zarar görür ve iyileşmesi uzun sürer. Yarayı kaşımak yerine temiztutmaya özen göstermeli ve yara bandıyla yarayı kapatmalısınız.

kapanan yara neden kaşınır yara iyileşirken yara iyileşirken kaşınır mı yara iyileşirken kaşınmasının nedenleri yara iyileşirken neden kaşınıyor yaranın iyileşirken kaşınması yaranın kaşınma nedenleri

Kaynak: http://saltza.com/yara-iyilesirken-ne...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın