Görüş Bildir
Haberler
Yanlış Duymadınız: 'Tunus'tan Zeytinyağı İthal Edebiliriz'

etiket Yanlış Duymadınız: 'Tunus'tan Zeytinyağı İthal Edebiliriz'

FreiGeist
28.12.2017 - 15:27 Son Güncelleme: 29.12.2017 - 13:17

Uzmanlar 2017 yılının tarımda ithalatın 'altın yılı' olarak tarihe geçeceğini belirtiyor. Et, saman, nohut, buğday... Gıda fiyatlarının düşürülmesi ve enflasyonla mücadele programı çerçevesinde hububat, bakliyat, yem hammaddeleri, canlı hayvan ve kırmızı ette gümrük vergileri düşürüldü veya sıfırlandı. Gıda ithalatında yeni gündem konusu zeytinyağıCumhurbaşkanı Erdoğan Tunus ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında  'Zeytinyağı ithalatı olabilir, bu konuda çalışmalar yapılacak' dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekci ise yine Tunus'ta düzenlenen Tunus-Türkiye İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de zeytin ve yağının kutsal olarak bilindiğini dile getirerek, gerekirse Tunus'un ihracatını artırabilmek için zeytinyağının ithalatının gündeme gelebileceğini ifade etti. 

2017 yılında yüksek gıda fiyatlarına alınan başlıca önlem, sıfır gümrük ile ithalat kapısını açmak oldu.

Sahip olduğu toprak, su kaynakları ve iklim şartlarından dolayı tarım potansiyeli yüksek bir ülke olan Türkiye'nin gıda ithal etmesi, yıl boyunca pek çok habere konu oldu.

Türkiye zeytin alanlarında beşinci, zeytin üretiminde dördüncü, zeytinyağı üretiminde ise altıncı sırada.

Türkiye zeytin alanlarında beşinci, zeytin üretiminde dördüncü, zeytinyağı üretiminde ise altıncı sırada.

Zeytin üretiminde öne çıkan diğer ülkeler  başta İspanya olmak üzere, İtalya, Yunanistan, Fas, Tunus, Suriye, Portekiz, Cezayir, Mısır ve Arjantin.

Türkiye'nin, zeytinyağı üretiminde İspanya'nın ardından dünya ikinciliği hedefi var.

Türkiye'nin, zeytinyağı üretiminde İspanya'nın ardından dünya ikinciliği hedefi var.

TZOB’a göre kendine dünya ikinciliği hedefi koyan Türkiye’nin hem ağaç sayısını hem zeytin hem de zeytinyağı üretimini artırması gerek. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar geçtiğimiz kasım ayında zeytin üretiminin ilk kez 2 milyon tonu aşacağına dikkat çektiği konuşmasında 'Sadece zeytinyağı ihracatından İspanya 3, İtalya 1,6 milyar dolar kazanırken zeytinin anavatanı olan Türkiye, zeytin ve zeytinyağında 190 milyon doların çok daha üzerinde ihracat yapmalıdır' ifadelerini kullanmıştı.

Zeytin üreticileri ihracatta yeni pazar arayışının sürmesi gerektiğini ifade ederken, Tunus'tan zeytinyağı ithalatı gündeme geldi.

Zeytin üreticileri ihracatta yeni pazar arayışının sürmesi gerektiğini ifade ederken, Tunus'tan zeytinyağı ithalatı gündeme geldi.

Görünen o ki ithal edeceğimiz gıdalara bir yenisi daha eklendi... Tunus'tan zeytinyağı ithalatı sosyal medyanın da gündeminde 👇

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
344
123
41
11
11
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evet Ben

Boşuna mı sandınız, neden onca zeytin ağacı kesildi bu son yıllarda? Bu ses kayıtları çıktığı zaman bir telefon konuşmasında "çiftçinin a... koyacağız" diyip... Devamını Gör

Hulusi Baba

Bir de Avrupa'dan insan ithalatına başlasak ta, Türkiye'den de cahil insan ihracatı yapsak. Hepsi kalsın bence bunu yapalım...

gökhan gök

Adama saman ithal ettik diyorum, ithal etmediğimiz şey kalmadı diyorum ama yine bana malum zatı savunuyor, gerçekten din çok kötü birşey, dindar olsun, dinin... Devamını Gör