Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Ortamda Bir Kadın Olduğunda Neden Daha Atarlı Olduklarını Merak Ediyor musunuz?

Erkeklerin Ortamda Bir Kadın Olduğunda Neden Daha Atarlı Olduklarını Merak Ediyor musunuz?

cakyz
12.10.2016 - 15:57

Geçtiğimiz günlerde Human Nature dergisinde yayımlanan bir makaleye göre erkekler, yanlarında bir kadın olmadığında daha az saldırgan ve daha uyumlu oluyorlar. Çalışma, erkeklerin agresyonuna kadınların varlığının sebep olduğunu savunuyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar, ilk olarak erkek sayısı kadın sayısından daha fazla olan toplumları incelediler.

Bilim insanları bugüne kadar bu toplumlarda daha yüksek testosteron seviyelerine ve daha fazla agresyona rastlanacağını düşünüyorlardı. Ancak elde edilen son veriler bunun tam tersini ispatlar nitelikte.

Çünkü çalışma, kadınların sayıca daha fazla olduğu toplumlarda erkeklerin daha çok şiddet eğilimi gösterdiğini kanıtlıyor.

Çalışma için ABD'de 2010 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımının verileri kullanıldı ve ülkenin tüm ilçelerindeki kadın/erkek sayıları incelendikten sonra FBI'dan elde edilen verilere göre erkekler tarafından işlenen şiddet suçları ile bu sayılar karşılaştırıldı. İncelemeye alınan suçlar arasında cinayet, saldırı, taciz ve tecavüz suçları bulunuyordu.

Araştırmacılar elde edilen sonuçlar hakkında şunları söyledi:

'Elde ettiğimiz sonuçlara göre saldırı ve cinsel suçlar, kadın sayısının erkek sayısından daha yüksek olduğu yerlerde daha sık görülüyor. Bununla beraber erkek sayılarının daha fazla olduğu bölgelerde daha az suç ve şiddet eğilimiyle karşılaşıyoruz. Bu bilgiler de erkeklerin sayıca fazla olmasının daha yüksek suç oranları yaratacağına dair geleneksel inancı yıkıyor.'

Çalışma, şiddet eğiliminin erkeklerin fıtratında olmadığını, eş bulma ve ona sahip çıkma isteğinden ortaya çıktığını kanıtlıyor.

Bir diğer bulgu ise, erkeklerin çoğunlukta olduğu toplumlarda bir partnere sahip olacak kadar şanslı erkeklerin ilişkiye tutunma ve düzenli bir aile hayatı yaşamaya daha yatkın oldukları yönünde.

Tam aksine kadınların çoğunlukta olduğu toplumlarda ise erkeklerin daha kısa ilişkiler yaşadığı ve bir rekabet durumu yarattığı sonucuna ulaşıldı.

Evet, eğer bir toplumda kadın sayısı fazlaysa, o toplumun erkekleri tek gecelik ilişkiler yaşamaya daha fazla eğilim gösteriyor. Daha çok partnere sahip olma konusunda birbirleriyle yarışmaya başlıyorlar ve bu da o toplumlarda şiddet suçlarının artmasına sebep oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar, bu bulguların daha önce yapılan çalışmalara da açıklık getirdiğini belirtiyor.

Örneğin daha önce ulaşılan bilgiler, Çin'de erkek nüfusun çoğunlukta olduğu bölgelerde seks işçisi kadınlara daha ender rastlandığını ortaya koyuyor. Kadın nüfusunun fazla olduğu bölgelerde ise bunun tam tersi geçerli.

Çalışmanın sonuçlarını değerlendiren araştırmacılar, şiddet eğiliminin önlenmesi için alınan önlemlerin bir paradoks yarattığını ifade ediyor.

Suça müsamaha göstermeyen ülke ya da eyaletlerde hapse mahkum edilen erkeklerin sayısı artış gösteriyor ve bu sebeple toplumlarda kadınların nüfusa olan oranı yükseliyor. Bu da netice olarak daha fazla şiddet suçunun işlenmesine sebep oluyor. Yani yönetimler, amansızca savaştıkları şeyi istemeden artırmış oluyorlar.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
46
38
34
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

İlginç..... Endüstri meslek liselerinde kavga oranıyla, diğer liselerdeki kavga oranına bakmalı ;) İstatistik dediğin böyle olur :D

Burak

Şiddet erkeğin değil insanın fıtratında vardır kendimizi kandırmayalım. Ortamda kız olunca şekil yapmak istememizden kaynaklanıyor bu durum.

Mustafa Kaya

Ben de diyorum niye agresif ve sinirliyim, Hep bu kadınlar yüzünden varlıkları bile çıldırtıyor beni, Bu sorunuma da mantıklı bir açıklama buldum çohh teşek... Devamını Gör

Mustafa Kaya

Bilim yalan söylüyor olamaz, Ayrıca çok tatlısınız şekerler ::))