Görüş Bildir
Haberler
Yangın Sırasında Doğan Oğlağa 'Mucize' Adını Koydu: 'Alevlerin Yükseldiği Yerde Nasıl Yaşadı Bilmiyorum'

Yangın Sırasında Doğan Oğlağa 'Mucize' Adını Koydu: 'Alevlerin Yükseldiği Yerde Nasıl Yaşadı Bilmiyorum'

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını 3 gündür sürüyor. Yangın nedeniyle evi, ahırı, otomobili yanan, hayvanlarından bazıları telef olan Sercan Bayat, çektiği bir videoda gözyaşlarına boğularak yaşadıklarını anlatmıştı. Yangında bir mucize de yaşandı. Sercan Bayat, yangın nedeniyle tahliye edildikten 3-4 saat sonra evine döndü. Bu sırada bir oğlak sesi duyan Bayat, çevresi yanmış toprakta yeni doğan keçi yavrusu fark etti. Oğlağa 'Mucize' adını verdi. Bayat, 'Mahallemiz yandıktan 3-4 saat sonra eve döndük. Evin önünde alevlerin arasında küçük oğlağı gördüm. Birkaç saat önce doğmuştu. Bu mucize gibi bir şeydi. Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı anlayamadım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalemler Mahallesi'nde evi, ahırı, otomobili yanan, bazı küçük ve büyükbaş hayvanları da telef olan 30 yaşındaki Sercan Bayat, tahliye edildikten 3-4 saat sonra evine döndü.

Bu sırada bir oğlak sesi duyan Bayat, çevresi yanmış toprakta yeni doğan keçi yavrusu fark etti. Kucağına aldığı yavruyu hemen güvenli bir yere götüren Bayat, oğlağa 'Mucize' adını verdi.

Bayat, öğle saatlerinde yangın başladıktan hemen sonra alevlerin köyüne ulaştığını söyledi.

'Hayvanları terk edemedim'

'Hayvanları terk edemedim'

Jandarma ekiplerinin köyü boşaltmaları yönünde kendilerine uyarıda bulunduğunu belirten Bayat, 'Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli. Onları terk edemedim. Her yer yanmaya başladığında, iplerini kestiğim inekleri açık araziye götürdüm. Keçilerimi de alevlerin arasından uzaklaştırdım. Ellerimde ve ayaklarımda yanıklar oluştu. Bu sırada bazı hayvanlarımı kaybettim. Gebe ineklerim, keçilerimin bazıları öldü. Alevler nedeniyle mahalleden ayrılmak zorunda kaldık.' dedi.

'Tek tesellimiz oldu'

'Tek tesellimiz oldu'

Bayat, uzaktan evlerinin yanışını izlediğini dile getirerek, 'Her şey bitti. Köyümüz yandıktan 3-4 saat sonra eve döndük. Evin önünde, alevlerin arasında küçük oğlağı gördüm. Birkaç saat önce doğmuştu. Bu mucize gibi bir şeydi. Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı, anlayamadım. Bu kadar felaketin içinde tek tesellimiz oldu. Yanımdan ayırmıyorum. Umudumuz, sevincimiz oldu. Onu artık yanımızdan hiç ayırmayacağız. Her zaman beraber olacağız.' diye konuştu.

Devletin desteğini yanında hissettiğini söyleyen Bayat, çok zararları olduğunu, yaralarının sarılacağına inandığını kaydetti.

'Bir tanecik, minicik oğlağım doğdu'

'Bir tanecik, minicik oğlağım doğdu'

Sercan Bayat'ın yangın sırasındaki yaşadıklarını anlattığı videosu da sosyal medyada çok paylaşılmıştı. Bayat, videoda ''İşin kötü tarafı şimdi bir yangın daha geliyor. Bu yangın da gelirse biz nereye kaçacağız. İşte geliyor, bir tane daha geliyor'' diye gözyaşlarına boğulmuştu. 

Ağlayarak alevlerin arasında doğan oğlaktan bahseden Bayat, ''Esas en güzeli de yangının içinde yangın bittikten bakın burada ne çıktı, bu yavrucak yangının ortasında doğdu, mucize oldu. Ölenlerin yerine bu geldi. Yanan ev, araba umurumda değil ama bu canlarım gidiyor ya. Bir tanecik, minicik oğlağım doğdu'' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
83
30
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu

Canım benim nasılda korkarak bakıyor... Binlerce hayvan, böcek, bitki, kuş telef oldu, her biri ayrı bir can, bir hayattı... Ciğerimiz yanıyor ciğerimiz :(

Filter

Videolarını izlerken aglamistim. Bu güzel bebeği gösterdiğinde kalbim eridi sanki. Kaybettigimiz onca canliya çok üzülüyorum be... Kimbilir kaç masum can git... Devamını Gör

Leyla Demiral

ay yavrum ya cok tatlı