Görüş Bildir
Haberler
Yandex Dns Ayarları

Yandex Dns Ayarları

DNS Ayarı Değiştirme
09.03.2015 - 18:26 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 18:31

Google’ın karşısında etkili bir rakip olmak için her zaman elinden en gelenin en iyisini yapmaya çalışan Yandex’in en popüler servislerinden birisi de DNS sunucularıdır. Yandex diğer DNS sağlayanların aksine yalnızca tek bir DNS sağlamıyor. Kullanıcıların çok daha rahat bir şekilde DNS kullanmalarını hedefleyen Yandex’in bu konuda geliştirmiş olduğu oldukça güzel bir sistem var. Her kullanıcının ihtiyaçları aynı olmadığı gibi internet kullanımında ihtiyaç duyacağı şeyler de aynı olmayacaktır. Diğer birçok DNS servisine göre bunun farkına varan Yandex DNS ayarları size çok daha geniş bir yelpaze sunuyor. Şöyle ki, Yandex 3 farklı grup DNS ayarını tamamen ücretsiz olarak sizlere sunuyor.

Yandex Standart DNS ayarı

77.88.8.8

77.88.8.1

(Hızlı ve güvenli bağlantılar için)

Yandex’in sunmuş olduğu standart DNS’i tamamen kullanıcıların daha verimli bir şekilde DNS’den faydalanmalarını hedefliyor. Bu DNS ayarını kullanırken yasaklı sitelere giriş engeliniz de ayrıca ortadan kalkmış oluyor.

Yandex Güvenli DNS ayarı

(Güvenlik öncelikli DNS ayarı)

77.88.8.88

77.88.8.2

Yandex’in Bu DNS adresinin amacı ise kullanıcılarına tamamen güvenli bir internet deneyiminde yardımcı olmak. Bu DNS adresini kullandığınızda zararlı siteler ve sahte sitelerden uzak durabilmek oldukça kolay oluyor.

Yandex Aile DNS ayarları

77.88.8.7

77.88.8.3

Yandex’in Aile için sunduğu DNS ayarındaki temel amaç çocukları zararlı yazılım veya yetişkin içerikleri bulunan sitelerden uzak tutabilmek. Son derece faydalı ve özellikle aile kullanımı için tamamen uygun.

Kaynak: http://www.dnsayaridegistirme.com/yan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın