Görüş Bildir
Haberler
Yanan Feribottan Sağ Kurtulan Türk Yolcu: 'Böyle Kurtarma Yardımı Olmaz'

Yanan Feribottan Sağ Kurtulan Türk Yolcu: 'Böyle Kurtarma Yardımı Olmaz'

ATKN
30.12.2014 - 14:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adriyatik'te yanan feribottan sağ kurtulan Türk yolcu Uslupat, 'Bir ara tamam her şey bitti diye düşündüm. Böyle kurtarma yardımı olmaz' dedi.

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken, geçen pazar günü sabah saatlerinde yanmaya başlayan 'Norman Atlantic' feribotundan sağ olarak kurtulan Türk yolcu Berrin Uslupat, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yangının başlamasından sonra helikopterle yapılan ilk kurtarma çalışmasını cep telefonunun kamerası ile kaydeden Uslupat, 'Bir ara tamam her şey bitti diye düşündüm' dedi. Yardımın çok geç ve yetersiz olmasından yakınan Uslupat, 'Böyle kurtarma yardımı olmaz. Çok yetersizdi. Özellikle deniz kuvvetlerinin yardıma gelmesini beklerdim. Helikopter geliyor 1-2 kişi alıp gidiyor. Bazıları fırtınadan dolayı feribota fazla yaklaşamadı ve yolcu almadan geri döndü. 3-5 kişi taşımakla kurtarma çalışması olmaz' diyerek tepkisini dile getirdi.

Feribottaki kamarasında plastik kokusu ve duman ile uyandıklarını anlatan Uslupat, 'Bize gemi mürettebatından kimse bir şey söylemedi. Kendimiz yangın çıktığını anladık. Herkes panik yaptı ve canını kurtarma derdine girdi' dedi. Güverteye çıktıklarında yangının büyüklüğünün farkına vardıklarını dile getiren Türk yolcu, 'Kimin ne yapıp ettiği belli değildi. Filikalar, şişme botlar denize atıldı ama hiçbir yetkili olmadığından onlar da işe yaramadı. Denize atlayanlar da oldu. Anladığım kadarıyla onlar ölmüşler' şeklinde konuştu.

Helikopterle alınarak İtalya'nın Brindisi kentinde bir kiliseye götürülen ve 1 gece burada ağırlandıktan sonra diğer yolcuların toplandığı otele getirilen Uslupat, özellikle kilisede kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Yılbaşı tatili için İzmir'den İtaya'ya gelmek istediklerini ama çok kötü anlar yaşadıklarını kaydeden Uslupat, 'Kesinlikle bir daha böyle feribota binmem' dedi.

Şenhan Bolelli, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0