Görüş Bildir
Haberler
Yanal: "Beni Hiç Takla Atarken Gördünüz mü?"

Yanal: "Beni Hiç Takla Atarken Gördünüz mü?"

Fatih
27.05.2014 - 22:51

Ersun Yanal: "Beni Hiç Takla Atarken Gördünüz mü?"

Ersun Yanal, kutlamalarda neden geri planda kaldığı sorusuna net bir cevap verdi: “Beni takla atarken gören var mı? Herkesin bir karakteri var. Şampiyonluğa ben de sevindim. Herkesten fazla belki ama benim de karakterim böyle.”

'Şampiyon kadro değişmeyecek!'

Fenerbahçe’yi ilk yılında zafere ulaştıran Teknik Direktör Ersun Yanal, Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportajda farklı konulara değindi. Birçok konu hakkında konuşan Yanal’ın öne çıkan sözleri şunlar: Yüzde söyleyemem ama yeni sezonda bu kadro çok değişmez. Fenerbahçe’ye genç de demeyelim, yaşlı da. İtalya, İngiltere liglerinin ortalamaları hatta biraz İspanya... Çok genç değiller. Futbol artık 35’li yaşları da içine alıyor. Bizim 3-4 tane oyuncumuz var. Gerisi olgun isimler. Kuyt 34 yaşında ama atletik performansı çok yüksek. Emre dün futbola başlamış gibi. Egemen 30 yaşında herkesten fazla çalışır.”

'Samandıra açık olamaz'

“Medyadan hiç şikâyet etmedim. Olduğu gibi kabul ediyorum. Çok büyük problem yaşamadık. Sadece antrenmanı açtın, açmadın diye bir durum oldu. Ama dünyanın her yerinde bu aynıdır. 20 dakikası açık ondan sonra kapalı. Sonra basın mensubu arkadaşlar saygı gösterdiler. Orası artık kapalı bir yer. Rahat etmem gerekiyor. Herkese açık olamaz.”

'Yine şampiyon olacağız'

“Herkesin bir karakteri var. Beni hiç takla atarken gördünüz mü? Şampiyonluğa ben de sevindim. Herkesten fazla belki ben sevindim ama herkesin bir sevinme şekli var. Benim karakterim de böyle. Fenerbahçe’ye şampiyon olmak için geldim. Sezon başında da bunu inanarak söyledim. Ben Fenerbahçe’yi, ne yapabileceğimi biliyordum. Yine şampiyon olacağız. En güçlü aday Fenerbahçe. Referanslar var, oynadığın oyun ortada. Sezon ortasında farkın 4’e nasıl indiğini biliyorsunuz. Hakem demiyelim ama Sivas, Eskişehir maçlarını nasıl kaybettiğimizi herkes gördü. Bundan sonra bizim için de toparlanma zamanı geldi. Panik yapmadık. 4 puan farka rağmen devamındaki maçları rahat kazandık. Futbol olarak gerileme yoktu.”

'Onlar ligin üzerinde'

“Kışın oyuncu almayı düşünmedik, gereksizdi. Elimizde alternatifler vardı. Sow, Emenike, Kuyt ve Webo ligin üzerinde iş yaptılar. Adamların hiçbir problemleri yok. Ufak tefek oldu da iki maça denk geldi. Orta saha sonradan performansı yükseltti. Başlangıçta o kadar etkili değildi.”

'Bana baba gibi davrandı'

Aziz Yıldırım’dan Allah razı olsun. Ben hastalandığımda bana ‘baba’ gibi davrandı. Hakikatten öyle bir adam. Çalışma ortamında kendisiyle bir problem yaşamadım. Zaten yaşasaydık şampiyon olamazdık. Başkan bazı oyuncuların oynaması için baskı yapmaz.”

'Tek dileğim var'

“Şampiyon olup Avrupa’ya gidememek çok zor bir şey. Türkiye zor bir süreç yaşadı. Ben Türkiye olarak değerlendiriyorum. Fenerbahçe olarak değil sadece. Kendi kendimizi imha ettik. Hiç hoş olmadı. Çok yanlış kararlar verildi. Bu kadar insafsızca olmamalıydı. Bu iş Almanya’da, İspanya’da da oldu. Adamlar o kadar güzel temizlediler ki. Fenerbahçe tek başına mı yaptı? Aziz Bey tek başına mı yaptı? Bu saçmalık. Bu kadar ağırlaştırılmış bir suçu hiç kimse hak etmiyor. Bu sene başarılı olup Avrupa’ya gidelim. Tek dileğim bu. Fenerbahçe yine şampiyon olsun ve Avrupa’da yer alsın. Tek derdim dördüncü yıldız.”

'Diego beni iki kez yendi'

“Diego, Almanya’da üst düzey oynadı. Magath ile oynamak kolay bir şey değil. Yönettiğim takımlarda iki kez Diego ile karşılaştım. İkisinde de beni yendi. Hem Trabzonspor’un başında, hem de Vestel Manisa’nın... Bremen ve Wolfsburg formaları giyiyordu. Ülkemizde bu tür oyunculara yer var.”

Fanatik

Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/2014/05/27/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın