Görüş Bildir
Haberler
Yalova Valisi Beraat Etti: Öğretmen Halil Serkan Öz'e 'Görevini Hatırlatmış'

Yalova Valisi Beraat Etti: Öğretmen Halil Serkan Öz'e 'Görevini Hatırlatmış'

FreiGeist
16.03.2016 - 14:05 Son Güncelleme: 16.03.2016 - 15:29

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından sakal bıraktığı için sınıftan kovulduktan 1 hafta sonra 'Öğretmen Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizi geçiren öğretmen Halil Serkan Öz'le ile ilgili davada karar verildi. Ölen öğretmeni alkolik olmakla suçlayan Vali Cebiroğlu beraat etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Çık dışarı, sakalını kes” diyerek öğretmen Halil Serkan Öz ’ü sınıftan kovan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Kararda, Cebiroğlu’nun sözlerinin “İlin en yüksek mülki amiri olarak ilde gördüğü eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğu” savunuldu.

Ölen öğretmeni suçlamış

Ölen öğretmeni suçlamış

Cebiroğlu’nun ifadesinde, öğretmen Öz’ün ‘tütün bağımlılık sendromunun, alkol kullanımına bağlı zihin ve davranış bozukluğu ve diğer psikotik belirtisiz ağır depresif nöbetlerinin olduğunu’ söylediği de ortaya çıktı. Ayrıca öğretmenle ilgili araştırma yaptığını ileri süren vali, Öz’ün intihar riskinin çok yüksek olduğunu ve öğretmenlik yapamayacağı şeklinde raporlarının bulunduğunu öne sürdü.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalova Fen Lisesi’nde görevli Halil Serkan Öz, Eğitim-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda okula serbest kıyafetle gelmişti. O gün okulu ziyaret eden vali Cebiroğlu, Öz’ü, “Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı, sakalını kes. İnsanlar dışarıda görseler dilenci sanıp para verirler”diyerek sınıftan kovmuştu.,

Öğretmen Öz, bu olaya tepki amacıyla sendikalar tarafından 3 Nisan 2015'te Yalova'da yapılan 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Değişiiik

bizde her gün devlete görevini hatırlatmaya çalışıyoruz keşke bu öğretmen kadar gururlu olsalar

sadistrues

olamazlar...

the_war

Senin de seni vali yapanın da Allah belasını versin. Zihniyetinizi ...

görüncek adam

Sırf bu olayda bana sabır versin diye tanrıya inanabilirim.Ben böyle adaletsizlik görmedim.