Görüş Bildir
Haberler
Yalnızken İzlenmemesi Gereken 15 Orijinal Korku Filmi

Yalnızken İzlenmemesi Gereken 15 Orijinal Korku Filmi

24.01.2021 - 10:45

Korku filmi tutkunları buraya! Yalnız başınıza izlememeniz gereken 15 korku filmini sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ju-On (2002)

1. Ju-On (2002)
www.beyazperde.com

Takashi Shimizu'nun ünlü filmi 'Ju-On' (Garez), Uzak Doğu korku sinemasının sağlam örneklerinden biri. Sosyal hizmetlerde gönüllü olarak çalışan Rika Nishina, Japonya’da bir aileyi ziyaret etmeye gider; fakat yardım etmek amacıyla gittiği ev lanetlenmiştir. Evdeki yaşlı kadın kocası ve oğlu tarafından acımasızca öldürülmüştür ve ruhu intikam peşindedir. Perili olan bu evde yaşayan ya da ziyaret eden her kişi lanetin etkisine girmektedir. Rika'nın hayatta kalmak için laneti ortadan kaldırması gerekecektir.

IMDb puanı: 6,7

2. The Thing (1982)

2. The Thing (1982)

Usta yönetmen John Carpenter'ın başyapıtı, keşif amacıyla Antarktika'ya giden bir grup Amerikalı bilim insanının karşılaştığı esrarengiz ve tüyler ürpertici cinayetlerin sırrını çözmeye çalışırken yaşadıklarını konu alıyor. Vizyona girdiği dönemde pek beğenilmeyen filmin hakkı zaman içinde teslim edildi ve korku türünün en sağlam örneklerinden biri olarak hak ettiği kült statüsüne kavuştu.

IMDb puanı: 8,1

3. Hush (2016)

3. Hush (2016)
www.beyazperde.com

'The Haunting of Hill House', 'Gerald's Game' ve 'Doctor Sleep' gibi işleriyle haklı bir üne kavuşan yönetmen Mike Flanagan'ın imzasını taşıyan 'Hush', tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşen sağır bir kadının hikayesini anlatıyor. Üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça memnundur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken aldığı bir mesajla bazı esrarengiz kişilerin kendisini izlediğini fark eder.

IMDb puanı: 6,6

4. Hereditary (2018)

4. Hereditary (2018)
www.beyazperde.com

Ari Aster'in yönetmen koltuğunda oturduğu 'Hereditary' , modern korku sinemasının düzgün örneklerinden biri. Beklenmedik bir ölümün ardından sarsılan bir ailenin peşlerindeki kötücül bir güç ile verdiği mücadeleyi konu edinen filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

IMDb puanı: 7,3

5. Ôdishon (2002)

5. Ôdishon (2002)
www.beyazperde.com

Takeshi Miike imzalı 'Ôdishon', herkese hitap etmese de özellikle gerilim ağırlıklı Uzakdoğu filmlerini seven okurlarımıza tavsiye edebileceğimiz bir film. Aoyoma, 7 yıl önce veda ettiği karısından beri hiçbir kadınla birlikte olmamıştır. Yakın bir arkadaşı halen depresyonda olan bu adamı kurtarmak için ilginç bir plan yapar. Bir televizyon şovu için bir mülakat hazırlıyormuş gibi yaparak Aoyama'ya uygun bir eş bulacaktır. Birçok adaydan sonra Asami adında oldukça güzel bir kadın kendini gösterir. Aoyama, ikna olmuş gibidir. Ancak bambaşka planları olan Asami, başka bir gezegenden gelmiş gibidir.

IMDb puanı: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Goodnight Mommy (2016)

6. Goodnight Mommy (2016)
www.beyazperde.com

Avrupa korku sinemasının 'arthouse'a göz kırpan örneklerinden 'Goodnight Mommy' , Severin Fiala ve Veronika Franz ikilisinin ilk yönetmenlik denemesi. Yazın en sıcak günlerinde, mısır tarlaları arasında bir taşra evinde, 9 yaşındaki ikiz kardeşler annelerinin eve geri dönmesini beklemektedirler. Anne eve gelir ama estetik operasyon geçirdiği için yüzü bandajlıdır. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Çocuklar bu kadının kendi anneleri olup olmadığından şüpheye düşerler… Karşılıklı yeniden güven kazanmak oldukça zamanlarını alacaktır.

IMDb puanı: 6,7

7. The Exorcist III (1990)

7. The Exorcist III (1990)

Sinema tarihinin en ürkütücü filmlerinden biri olan 'The Exorcist'in 1990 yılında gelen ikinci devam filmi, ilk filmin yazarı olan William Peter Blatty'nin imzasını taşıyordu. 'Şeytan çıkarma' teması haricinde ilk filmle pek bağlantısı bulunmayan 'The Exorcist III', bir cinayet soruşturması esnasında ölümlerde doğaüstü bir gücün parmağı olabileceğini fark eden emektar bir polisi konu ediniyor. Devam filmlerinin ilk filmin seviyesine ulaşamayacağı önyargısı yüzünden gölgede kalmış olan bu film, tekinsiz atmosferi ve sağlam oyunculuk performansları ile dikkat çekici.

IMDb puanı: 6,4

8. The Babadook (2014)

8. The Babadook (2014)
www.beyazperde.com

Jennifer Kent'in yazıp yönettiği 'The Babadook', kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia'nın bir gün evde bulduğu Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabını okuduktan sonra yaşadığı esrarengiz şeyleri konu ediniyor. Peki Mister Babadook gerçek midir, yoksa Amelia'nın travma etkisi altında girdiği stresin korkutucu bir ürünü mü?

IMDb puanı: 6,8

9. The VVitch: A New-England Folktale (2015)

9. The VVitch: A New-England Folktale (2015)

Yönetmen Robert Eggers'ın ilk uzun metrajlı filmi, 17. yüzyılda New England kırsalında yaşayan tutucu bir ailenin kötü bir ruhla yaşadıkları temas sonucunda yaşadıklarını konu ediniyor. Başrolünde yıldızı parlayan genç oyunculardan Anya-Taylor Joy'un oynadığı 'The VVitch', dönemin Katolik folkloründen oldukça faydalanan, iddialı ve sağlam bir korku filmi.

IMDb puanı: 6,9

10. The Strangers (2008)

10. The Strangers (2008)
www.beyazperde.com

Liv Tyler ve Scott Speedman'ın başrollerini paylaştığı 'The Strangers', gerilim dozu yüksek bir 'ev baskını' filmi. Yönetmen Bryan Bertino'nun çocukluğunda yaşadığı ve etkisinden çıkamadığı bir olayı senaryolaştırarak beyaz perdeye aktardığı bu filmde, Kristin McKay ve James Hoyt adındaki çiftin yaşadığı travmatik olaylar anlatılıyor. Bir dostlarının düğününe katılan McKay ve Hoyt, düğün dönüşünde James’in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlarlar. Romantik başlayan geceleri, kimliği belirsiz üç kişinin ortaya çıkması ve hayatlarını bir cehenneme çevirmesiyle devam edecektir.

IMDb puanı: 6,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cure (1997)

11. Cure (1997)

Yönetmen Kiyoshi Kurosawa'nın 1997 tarihli filmi, Japon korku sinemasının iyi örneklerinden biri. Tokyo'nun çeşitli yerlerinde işlenen esrarengiz cinayetleri anlatan bir polis memurunun hikayesini anlatan filmi, 'Kuzuların Sessizliği' gibi polisiye ile korku türlerini buluşturan filmlerden hoşlanan okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

IMDb puanı: 7,4

12. Rosemary's Baby (1968)

12. Rosemary's Baby (1968)
www.beyazperde.com

Tanınmış bir aktör olmak için çabalayan Guy ve güzeller güzeli karısı Rosemary, New York'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı Castavet çifti olur. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel Rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır. Ira Levin'in kült romanından Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlanan film korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biri.

IMDb puanı: 8

13. REC (2007)

13. REC (2007)
www.beyazperde.com

TV muhabiri Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır. İspanya sineması, korku sinemasına farklı boyutlar getirmeye devam ediyor. Bu anlamda görüntülerini bütünüyle filmdeki kameraman Pablo’nun çekimlerinden izlediğimiz [REC], Jaume Balaguero ve Paco Plaza'nın birlikte yazıp yönettiği, birçok organizasyondan ödüller ayrılmış dikkate değer bir korku/gerilim örneği. The Blair Witch Project ile ortaya çıkan, Cloverfield ve The Last Horror Movie gibi örnekleriyle de devamı gelen standart el kamerası çekimiyle çekilen film, yarattığı ürkütücü atmosfer ve özellikle gerilimin tavan yaptığı son 15 dakikasıyla klasikler arasına girmeye aday.

IMDb puanı: 7,4

14. Kill List (2011)

14. Kill List (2011)

İngiliz yönetmen Ben Wheatley'in imzasını taşıyan 'Kill List', kiralık katil olarak çalışan iki eski paralı askerin aldıkları bir görev sonucunda yaşadığı korkutucu olaylar konu ediliyor. Türün orijinal örneklerinden hoşlanan okurlarımıza tavsiye edebileceğimiz 'Kill List' , 'folk-horror' ile aksiyon türlerini harmanlayan etkileyici bir film.

IMDb puanı: 6,4

15. The Descent (2006)

15. The Descent (2006)
www.sinemalar.com

Kısa sürede kült haline gelen 'The Descent', (Cehenneme Bir Adım) mağara inişi için bir araya gelen altı kız arkadaşın başından geçen korku dolu bir tatili konu alıyor. Kızların iniş yaptıkları mağaranın derinliklerinde kendilerini aç ve vahşi yaratıklar beklemektedir, üstelik düşen kayalar mağaradan çıkış yollarını da kapatmıştır. Bir labirenti andıran bu mağaradan çıkış yollarını aramaya başlayan kızlar, eski sırların ortaya dökülmesiyle birbirlerine sırtlarını döneceklerdir.

IMDb puanı: 7,2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
63
55
33
27
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?