Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Alanya'da Üniversite Okuyanların Bildiği 8 Şey

Yalnızca Alanya'da Üniversite Okuyanların Bildiği 8 Şey

Alanya Üniversitesi
02.08.2021 - 16:13 Son Güncelleme: 02.08.2023 - 15:47

Üniversite yılları hepimizin dönüp gözleri parlayarak anlattığı dönemlerden. Tüm yaşananlar, arkadaşlıklar, öğrenilenler...Bunları anlatırken elbette üniversiteyi nerede okuduğunuzun da epey bir payı oluyor.

Anlattığınızda herkesin imrendiği Alanya'da üniversite okumanın nasıl bir şey olduğunu senin için anlattık...

1. Eğer üniversiten Alanya'daysa üniversiteye başlayacağın yıl bunun hem eğitim hem de içinde bolca tatil barındıran bir macera olduğunu düşünürsün ve gider gitmez anlarsın ki...

GERÇEKTEN ÖYLEDİR. 4 Mevsim güneşli, bol kültürlü, dinamik ve enerjik kenti görüp yaşamanın tadına varınca anlarsın ki şans bu kez senden yana!

2. Konumuyla böylesi harika bir turizm bölgesi olan Alanya, seni kültürel olarak oldukça besler.

Kızılkule'den Syedra Antik Kenti kadar turistik her bölgeyi kısa süre içerisinde avucunun içi gibi öğrenirsin. Halkın yarısı yabancı olan bu Avrupai kentte yaşamaya bi anda alışır, farklı kültürlerden ortamlar, arkadaşlar, lezzetler ve anılar biriktirirsin.

3. Üniversiteni Alanya'da seçtiysen tıpkı kent gibi Üniversiten de Uluslararasıdır. Sınıf arkadaşların, hocaların, ve konuşulan diller çok kültürlü zengindir ve vizyonun uluslarası genişler. Okulun donanımını bilir ve eğitimin boyunca kendini şanslı hissedersin.

Alanya'da İskandinav ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 82 milletten 31 bin 500 yabancı ikamet eder.

4. Kaliteli İngilizce eğitimi alır ve dünyaya açılırsın.

Üniversiteleriyle başka ülkelerden bolca öğrenciye ev sahipliği yapan kent, eğitim standartlarıyla en az birkaç dil öğrenmeni sağlarken; üniversiten seni yurt dışı eğitimlerine teşvik eder ve destekler.

5. Alanya'da her yıl gerçekleşen konser, uluslararası etkinlik ve festivallerle yeni dünyaların kapılarını aralayıp sınırsızca eğlenebilirsin.

Her yıl düzenlenen Jazz festivali, Yeni yıl kermesi, Bahar şenlikleri, Heykel Sempozyumu, Uluslararası spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapan bu bölgede öğrenmek de, eğlenmek de sınırsız!

6. Senin bu kadar keyifli bir şekilde eğitim hayatını sürdürmen aile bireylerini ve yakınlarını kıskandırıyor olacak ki her fırsatta seni ziyarete gelip minik tatil yapmanın peşine düşerler.

Evet, bir noktadan sonra bunaltıcı oluyor biliyoruz ama aile işte...

7. Hafta içi derslere girerken bunaldıysan dilediğin an denize girmenin tadına varırsın ya da doğa sporlarına yönelebilirsin. Ama işin güzel yanı denize ülkemizin geri kalanında önce girmeye başlayıp deniz sezonunu da sen kapatırsın.

Eee o kadar okuyorsun, dersler bunaltıyor; HAKKINDIR! :)

8. Alanya'da öğrenci olmanın en güzel yanlarından biri de hiçbir ulaşım sorununun olmaması! Trafik yok, otobüsler sık, her yer denize ve merkeze yakın, yaz kış yaşayan cıvıl cıvıl bir yaşam daha ne olsun.

Özellikle çok kalabalık şehirlerden gelen öğrenciler bunun ne demek olduğunu ve kadar önemli olduğunu çok iyi bilir...

Hayallerinizdeki üniversite hayatına Alanya Üniversitesi ile kavuşun!

Hayallerinizdeki üniversite hayatına Alanya Üniversitesi ile kavuşun!

Hem yurt içi hem yurt dışı olanaklarıyla size dopdolu bir üniversite döneminin kapısını aralayacak olan Alanya Üniversitesi'ni keşfetmek için hemen tıklayın!