Görüş Bildir
Haberler
Yalçın Akdoğan: '1 Mayıs'ta Türk-İş'in Takınacağı Tavır Önemli Örnek Olacak'

Yalçın Akdoğan: '1 Mayıs'ta Türk-İş'in Takınacağı Tavır Önemli Örnek Olacak'

Caner
15.04.2015 - 23:03
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'İnanıyorum ki önümüzdeki 1 Mayıs'ta da, emekçilerin ve işçilerin bayramı olarak, onlara yaraşır bir şekilde kutlanmasında yine Türk-İş'in takınacağı tavır önemli örnek olacaktır' dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türk-İş Genel Merkezini ziyaret etti. AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali İhsan Arslan'ın da bulunduğu ziyarette Akdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar'la biraraya geldi.

Akdoğan, Meclis kapanmadan önce İş Sağlığı ve Güvenliği Paketinin çıkarıldığını ve işçilerle ilgili çok önemli düzenlemelerin getirildiğini belirtti.

Söz konusu düzenlemelerin ortaya çıkmasında diğer sendikalar gibi Türk-İş'in de ciddi emeği olduğunu vurgulayan Akdoğan, kendisinin de yasamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Meclis kapanmadan bu uygulamaların hayata geçmesi ve yasalaşması için birlikte çalışıp, hayata geçirdiklerini anlattı.

Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de İş Sağlığı ve Güvenliği Paketinin çıkarılmasında çok ciddi gayretleri olduğunu kaydederek, neticede önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Madenlerle ilgili düzenlemelerin de olduğuna değinen Akdoğan, şunları söyledi:

'Özellikle maden kazalarında hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarıyla ilgili birtakım haklar getiren önemli adımlar da atılmış oldu. Türk-İş son dönemde gerçekten çok kritik dönemlerde, kritik gelişmeler karşısında hep sağduyulu, vakur, emekçinin hakkını koruyan sorumlu bir tavır içerisinde olmuştur. Bunu 1 Mayıs'larda da gördük, diğer Meclis'e dönük düzenlemelerde de gördük. Hepsinde gerçekten çok ciddi gayretleri, son derece sorumlu, sağ duyulu yaklaşımları oldu.

İnanıyorum ki önümüzdeki 1 Mayıs'ta da emekçilerin ve işçilerin bayramı olarak, onlara yaraşır bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasında yine Türk-İş'in takınacağı sorumlu tavır, önemli bir örnek oluşturacaktır. Bu süreç de böyle herkesin içine sinen bir şekilde geçirilecektir.'

Akdoğan, Atalay'ın uzun yıllarını sendikacılığa verdiğini, sendikacılığın gelişmesinde önemli katkıları bulunduğunu belirtti.

'Madenciliğin başkenti Zonguldak'ta olacağız'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Soma'da ölenlerin tazminatlarıyla ilgili problemlerin çözüldüğünü belirten Atalay, gelecek dönemde Meclis'te sorunlarının çözümünde Akdoğan'dan yardım beklediklerini ifade etti.

Atalay, Türk-İş'in bu sene 1 Mayıs'ı ilk defa İstanbul dışında Zonguldak'ta kutlayacağını bildirerek, 'Zonguldak'ta kutlamamızın sebebi, biz 2014 yılında Soma'da ve Ermenek'te 325 kardeşimizi kaybettik. Bunların problemlerini, çalışma hayatının sorunlarını dile getirmek için madenciliğin başkenti olan Zonguldak'ta olacağız. Onun dışında 81 ilimizde de yıllardır Türkiye'ye yakıştığı şekilde 1 Mayıs'ı kutlayacağız' dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a, Türk-İş Başkanı Atalay tarafından, 1 Mayıs anısına madencilerin simgesi olan baret takdim edildi.

Muhabir: İlkay Güder, Enes Duran

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0