Görüş Bildir
Haberler
Yakışıklı, Yetenekli ve Bir O Kadar da Mütevazi Olan Jorge Blanco'yu Daha Yakından Tanıyalım

Yakışıklı, Yetenekli ve Bir O Kadar da Mütevazi Olan Jorge Blanco'yu Daha Yakından Tanıyalım

Melis Yanar
26.05.2020 - 16:11

28 yaşına giren bütün ülkelerde tanınan karizmatik, gülümsemek bulaşıcıdır imajı verip insanlara nasıl gülümseneceğini gösteren, yetenekli, sesi ve kalbi güzel olan bir insanı, Jorge Blanco'yu hadi daha yakından tanıyalım

Kaynak: http://thejorgeblanco.com/

1. 19 Aralık 1991: Her şeyin başlangıcı

1. 19 Aralık 1991: Her şeyin başlangıcı

Jorge Blanco, tam adıyla Jorge (Gabriel) Blanco Güerena 19 Aralık 1991'de Guadalajara/Meksika'da dünyaya gelmiştir. Daniel adında bir erkek kardeşi vardır. Annesi Cecelia Güerena Blanco, babası Jorge Blanco'dur

2. İlk Gitarını Çalışı

2. İlk Gitarını Çalışı

Jorge utangaç bir yapıya sahipti ve küçük yaşlarında müziğe olan tutkusunu kendi içinde yaşamaya başlamıştı. Teyzesi müzisyendi ve 6lı yaşlarındayken bu durumu teyzesine söylemişti. Teyzesi yeğeninin bu tutkusunu görüp ona ilk gitar dersini veren kişi olmuştur. Jorge bu durumu; küçüklüğümden beri müzikle iç içe olmuştum ve resmen müziğe aşık olmuştum. Her defasında eğlenmek için şarkı söylerdim ama çok utangaç bir çocuk olduğumdan dolayı sadece kendim için şarkı söylerdim, diye anlatır. Ailesi bu durumu hep desteklemiştir. Jorge 13 yaşına geldiğinde ilk defa insanaların önünde ''Welcome to my life'' şarkısını söylemiştir. Böylelikle utangaç yapısına rağmen tutkusundan vazgeçmeyeceğini herkese kanıtlamıştır

3. 2007 High School Musical: La Seleccion

3. 2007 High School Musical: La Seleccion

Jorge, 15 yaşındayken ailesinin büyük desteği ile başkente gidip, Amerikan uyarlaması olan High School Musical'in realite şovu olan High School Musical: La Seleccion a katılmıştır. Ve maalesefki çeyrek finallerde elenmiştir.

4. 2007 - Jorge'nin Hayatının Aşkıyla Karşılaşması

4. 2007 - Jorge'nin Hayatının Aşkıyla Karşılaşması

Stephie Caire ve Jorge şuan 3 yıldır nişanlılardır. Stephie de başkentte oturup High School Musical: La Seleccion'a katılan bir yarışmacıdır. Jorge ve Stephie yarışmadayken en yakın arkadaş olmuşlardır. Hatta Jorge çeyrek finalde Stephie'ye karşı kaybetmiştir, fotoğraf sonuçlar açıklanmasından sonraki ana aittir. Jorge Stephie'ye karşı duygularını açarken çok utangaç olduğunu ama onun en iyi arkadaşı olduğu için de kendine güvendiğini söylemiştir. Ne diyebiliriz ki! Bu yıl ilişkilerinin 13. yılı olacak!

5. 2007 - 2008 High School Musical: El Desafio

5. 2007 - 2008 High School Musical: El Desafio

Yarı finale kalan yarışmacılar için bir film çekilmesine karar verilmişti. Jorge, yarı finale dahi kalamamasına rağmen Stephie'nin de bulunduğu filme katılıp, seslendirdiği şarkıların filmin albümüne katılması teklif edilmiştir. Jorge bu teklifi geri çevirmeyip liseyi yarıda bırakıp filme ve müzik kariyerine odaklanmayı seçmiştir. Filmde baş karakterin en yakın arkadaşını, Jorge'yi canlandırmıştır. Ve tura çıkmışlardır.

6. 2010 Highway: Rodando La Aventura / 2011 Cuando Toca La Campana

6. 2010 Highway: Rodando La Aventura / 2011 Cuando Toca La Campana

Jorge, 2010 yılında, 'Highway: Rodando La Aventura' dizisinde konuk oyuncu olarak Diego karakterini canlandırmıştır. Ve aynı yılın Mayıs ayında Jorge, Amerika için diğer Disney oyuncuları ile birlikte UNICEF ajansına yardım amaçlı yapılan etkinlikte sarı takımda yer alarak destek olmuştur. Ve Bridgit Mendler'ın Disneyin projesi olan ''Disney's friends for change'' için seslendirdiği ''We can change the World'' un müzik videosunda yer almıştır

Hemen ardından da iki sezon boyunca, 'Cuando Toca La Campana' Disney Serisinde Pablo karakterini canlandırmıştır. Birinci sezonun tamamında bulunsada ikinci sezonunda başka bir projede yer almak için sadece üç bölümünde yer almıştır.

7. 2012 - 2015 Violetta

7. 2012 - 2015 Violetta

Jorge'nin High School Musical ile kendini ispatlamasından sonra, katıldığı projelerde ve dizilerde büyük bir ses getirmişti. Disney Latin Amerika, Jorge'yi başka bir gençlik dizisi olan Violetta'da başrol erkek oyuncusu, Leon karakteri için teklifte bulunmuştu. O sırada Cuando Toca La Campana'da oynuyordu ve Violetta çekimleri Arjantinde yapılacaktı. Jorge ailesiyle görüştükten sonra Violetta için olan teklifi kabul edip Arjantine taşınmaya koyulmuştu. Sevigilisi, Stephie ise dizisi bitince destek için Jorge'nin yanına Arjantine taşınmıştır ve orda Disney için yayınlanan çocuk şovunda yer almıştır. Violetta bir sürü rekor kırıp Latin Amerikanın bunu başaran ilk müzikal gençlik dizisi olmuştur. Sadece Latin Amerikayla kalmayıp bütün dünya da adını duyurmuştur, turlar yapılmıştır. Avrupa da en çok hasılat yapılan tur olmuştur ; Violetta: En Vivo.

8. 2016 - Tini El Gran Cambio De Violetta ve Hollywood Records

8. 2016 - Tini El Gran Cambio De Violetta ve Hollywood Records

2016 yılında Violetta'nın devam filmi olan Tini El Gran Cambio De Violetta da yine aynı karakter olan 'Leon'u canlandırmıştır. Film bittikten sonra Hollywood Records ile işbirliği yapmıştır.

9. 2016 - Günümüz: Jorge Solista

9. 2016 - Günümüz: Jorge Solista

Hollywood Records ile işbirliği yaptıktan sonra oyunculuğu bırakıp şarkıcılık kariyerine başlamıştır. Hemen stüdyoya girip şarkı yazmaya, kaydetmeye başlamıştır. Jorge müzikal kariyerine Los Angeles - Amerika'da devam etmeyi uygun görmüştür ve Stephie ile L.A.ya taşınmıştır 2017 de ilk single'ı olan Risky Business'ı yayınlamıştır ve Just Dance e eklenmiştir. Bunu ilk single'ı ile başaran ilk sanatçı olmuştur ve büyük amerikalı sanatçıların katıldığı çeşitli programlara katılmıştır. 2. single ı olan Summer Soul, Amerika listelerine girmiştir ve bunu başaran ilk latin oyuncu olmuştur. Ve bir çok başarı elde etmiştir. Disney Amerika bunu görüp Jorge'yi Disney Pixar Cars 3 için The Battles şarkısı olan Drive My Car'ı söylemesi için teklif göndermiştir ve Blanco teklifi kabul etmiştir. Hollandalı yapımcı olan Kris Kross Amsterdam ile Gone Is The Night şarkısını yayınlamıştır. Ve 2017 de R5 grubu ile Avrupa turuna çıkmıştır. Çeşitli moda programlarında; Hollanda Miss ve USA Miss Teen gibi programlarda şarkı söylemiştir.

10. 2016 ve 2017deki Evlilik Teklifleri:

10. 2016 ve 2017deki Evlilik Teklifleri:

Jorge ve Stephie L.A. da yaşarken, Jorge 2 yıldır üstünde çalıştığı şarkıyı bitirmişti. Meksikada yaşayan kendi ailesini ve Stephie'nin ailesini arayarak bir planı olduğunu ve Stephie'ye evlenme teklifinde bulunacağını anlatmıştı. Jorge, sahte bir program hazırlayıp ailesini ve sevgilisini programa davet etmiştir. Program da soru cevap etkinliği bitince, kişisel bir şarkımı sizile paylaşacağım diyip sahneye çıkmıştır ve Stephie için 2 yıldır üstünde çalıştığı şarkı olan ''NonBelievers''ı söylemeye başlamıştır. Ve şarkı bittiğinde evlenme tekifini böylelikle etmiş oldu. 2017 de ise Jorge ve Stephie Meksika da bir programa katılmışlardı. Stephie, Jorge'nin performansından sonra diz çöküp tekrar bir evlenme teklifinde bulunmuştu. Şuan düğün için pek tarih vermeselerde bir hayran buluşmasında 2020 sonbaharı ya da ilkbaharı diye kararlaştıklarını söylemişlerdir. Stephie, düğünün tarihini soran fanlarına düğün için pek zaman ayıramadıklarını ve zaten aynı evde yaşadıkları için ve 12 seneyi birlikte yaşadıkları için düğünün onlar için özel olmasını istediklerini söyledi.

11. Meksika'ya Dönüş - 2017'nin son Ayları - Günümüz

11. Meksika'ya Dönüş - 2017'nin son Ayları - Günümüz

Jorge, Amerika da birinci yılı olmasına rağmen kazandığı ve kırdığı rekorlara rağmen ailesinden uzak kalamadığı gerekçesiyle anavatanı olan Meksika'ya geri dönmüştür. Burda Kca 2017 Mexico da Saak ile işbirliği olan Unca Noche şarkısını seslendirmiştir ve büyük bir ilgi görmüştür. Sonra Disney Jorge'ye tekrar bir soundtrack seslendirmesi için teklif götürmüştür. Bu; Disney Pixar Coco animasyon filminin müziği olan ünlü şarkı Besame Mucho 'dur. Jorge bu şarkıyla Meksika da büyük ses getirmiştir ve hala orijinal seslendirme ona ait olmasa da Jorge'nin şarkısı diye geçer. Ve coco birçok ödül dahil, Oscar almıştır. Jorge 2018'in son aylarında her ay art arda ''Si Te Tuviera'', ''Escondida'' (Jorge'nin ilk 10M izlenim elde etmiş video klibidir ve 2 günde 3M izlenim elde etmiştir-hiç bir promo yapılmamasına rağmen), ''Opciones'' (1 günde 1M izlenim elde etmiştir ve Meksika listelerinde ilk 5e girmiştir) ve ''Te La Dedico''yu yayınlamıştır.

12. 2019 ve Conmigo Ep

12. 2019 ve Conmigo Ep

2019'un başında yayınlanan Jorge'nin ''favori şarkım'' diye tabir ettiği ''Conmigo'' single ı çıktı. Jorge Meksika da promo yapmaya başladı. Birçok ünlü sitede; 2019 yılında ses getirecek Latin Sanatçılar listesinde Conmigo ile 1. sanatçı olarak gösterildi. Jorge hayranlarına büyük bir jest yaparak ve Unversal Music ile anlaşma imzalayarak 14 Şubatta Conmigo Ep'sini çıkardı. Ve sponsor eşliğinde ve UMG showcase de Meksika daki hayranları için özel konser verdi. Ve sponsor eşliğinde bütün ülkelerdeki hayranları için de yayınlandı. Jorge, 2019 da ''Vamos'' ve ''Me Voy Contigo'' yu çıkardı. Vamos listelere girdi ve büyük bir başarı elde etti. Me Voy Contigo'yu yayınlamadan 2 gün önce haber verse de çok olumlu tepki verildi şarkıya. Şarkı bir aşk şarkısıydı ve nişanlısı, Stephie için yazılmış bir şarkıydı, Hala Spotify'ın latin aşk içeren listelerinde bulunmaktadır. En son Drake Bell'in şarkısı olan No Perdamos Mas Tiempo için düet yapmıştır.

13. Jorge Hakkında Ufak Bilgiler

13. Jorge Hakkında Ufak Bilgiler

Jorge ayrıca 2019 yılında '' en yakışıklı erkekler'' kategorisinde 27. olmuştur ve ilk 27 ye girenler içinde tek Meksikalıdır. Jorge, kendi ana dili olan İspanyolcayı, Portekizce, Fransızca, İtalyanca ve İngilizceyi çok iyi bilmektedir. Jorge'nin iki köpeği vardır; Minnie ve Daisy. Minnie'yi Stephie, Jorgeye 8 yıl önce hediye etmiştir, Daisy ise yeni aileye katılan bir köpektir. En sevdiği renk mavi ve yeşil / turkuazdır. Konserlerinde ve her röportajında dünya barışını ve sevgiyi her zaman vurgular ve bunun olması için çabalar. Hayranlarına ve Jorgista (fandomun adı)lara çok önem verir.

14.

14.

''Hepimiz benzersiziz, herkes farklı olduğunda aynı olduğumuzu düşünmek saçma, her biri kendine özgü ve benzersiz yolları var ve bu güzel bir şey. İki özdeş insan yok ve başkalarına benzer olmaya değmez'' -Jorge Blanco.

15. Jorge - Türkiye ve Türk Jorgistalar

15. Jorge - Türkiye ve Türk Jorgistalar

Stephie canlı yayınlarında hep sorularda Türkiye geçince, Türkiyeye çok gitmek istediğini dile getirir. Geçen yaz bir Rus Jorgista Türkiye de ve Vamos şarkısını dinlerken çekilen bir video paylaştı, Stephie ''seni çok kıskanıyorum çok güzel'' diye yorum atmıştı. Ayrıca bu videoyu Jorge ''Türkiye'de yaz esintileri'' diye videoyu paylaşmıştır. Her defasında Jorge Türk bir Jorgistanın yaptığı çalışmaları görünce Türk Bayrağını koymayı esirgemez 🇹🇷❤️ bir organizatörle konuşulup Jorge'nin yaz aylarında bir festival için Türkiyeye gelmesi çok olası olduğunu belirten bir yorumda Jorge; Oraya gelmeyi çok isterim diye de belirtir. Canlı yayınlarında her bir Türk yorumu görünce 'waow, i love you guys' demeyi de eksik etmez ☺️

16. Son Söz

16. Son Söz

Umarım bu güzel adamı size anlaşılır bir biçimde anlatabilmişimdir. Eğer buraya kadar okumuşsanız Şarkılarına bakmanızı tavsiye ederim. Günümüzde tek saçma sözleri bulunmayan, duyguları iyi yansıtabilen şarkılar olabilir. İşte bu Jorge Blanco, utangaç bir çocuktan tüm dünyaya genişleyen ve hala da genişleyen; insanlara, fanlarına her defasında hiçbir şekilde kırmayan, önemseyen; Demi Lovato gibi Hollywood Records'un onun müzik kariyerini yok etmesine seyirci kalmayıp hayranları için çalışan bir sanatçı. Hesaplarına bakıp onu 1 ay kadar takip ederseniz onun bu harikalığını daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum, sevgilerimle...

17. Jorge Blanco - Me Voy Contigo

18. Jorge Blanco - Vamos

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın