Görüş Bildir
Haberler
Yakıp, Öldürmeye Teşebbüse İyi Hal!

Yakıp, Öldürmeye Teşebbüse İyi Hal!

Ulaş
19.01.2016 - 18:44 Son Güncelleme: 20.01.2016 - 09:12

Erzurum'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran Genel Seçimi öncesi düzenlenen mitinginde, içinde sürücüsünün de bulunduğu minibüsü ateşe verdiği iddia edilen sanığın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapisten, 10 yıl hapse düşürüldü. Mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve sanığın mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında, sanık Tuncer Tan ve avukatı Alpaslan Başlıcan ile müşteki Aydın Taşkesen'in avukatı Kadir Güzelbaba hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, son kez müşteki ve müdafi avukatlarını dinledikten sonra tutuklu sanık Tan'a, 'kasten yangın çıkartmak suretiyle insan öldürmeye teşebbüsten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın eylemini olası kastla işlediğini göz önünde bulundurarak cezayı müebbet hapse, ardından eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve sanığın mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak 10 yıl hapse düşürdü ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?
Neler olmuştu?

Erzurum'da 4 Haziran'da İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitingi sırasında, HDP'liler ve karşıt görüşlü gruplar arasında kentin çeşitli noktalarında taşlı ve sopalı kavgalar çıkmıştı.

11'i polis 38 kişinin yaralandığı olaylar sırasında bir parti minibüsü taşla tahrip edilmiş, minibüs, sürücüsü Aydın Taşkesen içindeyken çekiciye yüklendiği sırada ateşe verilmiş, Taşkesen yanarak yaralanmıştı.

Olaylar sonrasında gözaltına alınan Tuncar Tan çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet KORKMAZ

ne denir ki şimdi bilmiyorum. Başımıza aynı olayın gelme ihtimalinin olduğu ülkede caydırı olması şart!

Pasif Kullanıcı

caydırmak isteyenin olduğunumu zannediyorsun? teşvik edilir böyle hareketler Türkiyede

ömer çiftcioğlu

buna iyi hal olmaz ayıp!

nebukadzee

Asıl buna olur bence

Deniz Dex Eren

iyi hal ve 10 yıl mı ? saçmalık!