Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Saçlardan Nasıl Kurtuluruz?

Yağlı Saçlardan Nasıl Kurtuluruz?

Kadınon.com
04.01.2015 - 19:30 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 14:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağlı bir saç görünümüne sahip olmayı kim ister ki? Pek çok kişinin ortak sorunu olan yağlı saçlar nasıl yıkanmalı, ne tür şampuanlar kullanmalı, yağlı saça ne iyi gelir, nelerden uzak durulmalı hepsini sizlerle paylaşacağız.

Yağlı olan aslında saç değil deridir. Düz saçlı kişilerde saçta salgılanan yağ saçlara daha hızlı yayılır ve kıvırcık saçlı ya da dalgalı saçlarda da yağ daha yavaş yayılır. Öncelikle saçınızı her gün yıkamamalısınız. Saçınızı her gün yıkadığınızda saçtaki yağ dengesi bozuluyor. Yağlı saçlı insanlar şampuan seçiminde dikkatli olmalıdır. Mümkün olduğunca şeffaf görünümlü şampuanları tercih etmeli kremli şampuanlardan da uzak durmalı. İlla saç kremi kullanmak istiyorsa sadece saç uçlarına kullanmasında fayda var.

Saçlarınızın daha uzun sürede yağlanması için saçınızı sabah erken saatte yıkayın. Çünkü yağ bezleri geceleyin daha fazla çalışır. Saçınızı sıcak suyla da yıkamayın ılık su kullanın. Sıcak su derideki yağ oranını artırır.

Çok sık saç kurutma ve fön makinesi kullanmayın. Saçınızı fırçalamak yerine sadece tarayın. Tarama işlemini de çok sık yapmayın çünkü saçı çok taramak da yağlandıran bir diğer faktör. Yağlı saçlı kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da saç modeli. Saçınızı toplamayın çünkü bu saçlarınızı deriye iyice yaklaştıracağından daha çabuk yağlanacaktır. Bunun yerine saçınızı kabartabilirsiniz. Böylelikle saçınız saç derinizden uzaklaşmış olacak ve yağlanması da gecikecektir.

Tüm bunları deneyip iyi bir sonuç alamadıysanız bir cildiye uzmanına ya da dermatologa başvurmanızda fayda var. Aşırı yağlanma ilerleyen zamanlarda kepeklenmeye ve bazı cilt rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olabilmekte.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/yagli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
26
21
19
18
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cireulse

http://www.sehrinisa.com/2013/11/sac-nasil-yikanmali.html