Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Güreşin Meşruiyeti Tartışılıyor: 'Dar Giysilerle Yapılan Spor Haramdır'

Yağlı Güreşin Meşruiyeti Tartışılıyor: 'Dar Giysilerle Yapılan Spor Haramdır'

Onedio Medya
09.08.2015 - 12:19 Son Güncelleme: 09.08.2015 - 12:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak'ın ilahiyatçı yazarı Faruk Beşer, 'Avret yerleri görünen giysilerle oynanan oyunlar haramdır, 'ata sporu' dense de güreşin meşruiyeti tartışmalıdır' diye yazdı.

Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Faruk Beşer, “Oyunun bilgi ile kültürle ve zamanla alakası vardır. Oyun bir bakıma hayatın taklidi olduğu için kültürden kültüre değişir. Bu sebeple sayısız oyun türlerinin tek tek fıkhî hükmünü vermek imkânsızdır. Ama bazı genel kurallardan söz edilebilir” dedi. 

Faruk Beşer, yazısında “Dar, ya da avret bölgeleri örtmeyen elbiselerle oynanan oyunlar. Bu açıdan, 'Ata Sporu' dense de yağlı güreşlerin meşruiyeti tartışılabilir” görüşünü dile getirdi.

'Ata sporu' dense de...

Faruk Beşer’in Yeni Şafak gazetesinde bugün yayınlanan 'Haram olan ve haram olmayan oyunlar” başlıklı yazısında şu görüşlere yer verildi: 

'Bu kuralı açarsak diyebiliriz ki, helal yani mubah olan oyunların sınırı yoktur, sayıya gelmezler. Haramlar ise azdır. O halde haram olanlar, temel özellikleriyle de olsa sayılabilir. 

Mesela şu oyunlar haramdır: Dar, ya da avret bölgeleri örtmeyen elbiselerle oynanan oyunlar. Bu açıdan, 'Ata Sporu' dense de yağlı güreşlerin meşruiyeti tartışılabilir. Küfrü ve küffarı sevdiren ve reklam anlamı içeren, başka inançların sembollerini taşıyan oyunlar. Hayvanlara eziyet anlamı taşıyan, horoz dövüştürme, köpek dalaştırma, boğa güreştirme, mandalara kazık söktürme gibi oyunlar. At yarışlarının çoğu bunun dışındadır. Cirit oyunu tam da Sünnete uygun bir oyundur.'

Yeni Şafak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0