Görüş Bildir
Haberler
Wireless İnternetiniz Yavaşlıyor mu?

Wireless İnternetiniz Yavaşlıyor mu?

Burak Taşçı
19.03.2014 - 21:03 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 21:17

Wireless İnternetiniz Yavaşlıyor Mu?

Gün içerisinde ya da zaman zaman wireless internet bağlantınızın yavaşladığını hissetmişsinizdir

Wireless internet hayatımızın değişmez bir parçası oldu. Notebook, akıllı telefonlar derken son zamanlarda artık masaüstü bilgisayarlarda da wireless bağlantı mümkün oldu. Kaldı ki bazı markalar artık wireless adaptörlü masaüstü bilgisayar üretmeye başladı.

Wireless internet kablolu bağlantıdan biraz da olsa daha düşük kalite sunuyor.

Ülkemizdeki karmaşık internet altyapısı nedeniyle kapı önünde olmayan kutu nedeniyle bile internet hızımız yavaşlıyor.

İnternet servis sağlayıcılarından bazıları sadece ünlülere para aktarmak için kullandığı reklamlarda gördüğümüz “ hiper internet ” adlı internet i sıradan vatandaş kullanamıyor.

Wireless internet in kaliteli olması için öncelikle modem üzerinde yer alan antenlerin tam olarak açık olduğuna dikkat etmek lazım. Modemi mümkün oldukça yerden 1.5 metre kadar yukarıda tutmanız internet kalitenizi artıracaktır. Modem etrafında sinyali kesecek olan nesneler olmamalıdır.

Tüm bunların yanısıra manyetik alan oluşturabilecek olan her türlü cihazdan modemi uzak tutmanız gerekiyor. Kalın duvarlar da wireless sinyal kalitenizin düşmanıdır.

Modem manyetik olarak sinyal yayıyor ve farklı bir manyetik alanla karşılaşan internet sinyali karışıyor ve internet kesiliyor. Örnek vermek gerekirse saç kurutma makinası modemin yakınında kullanılırsa internet kesilir. Saç kurutma makinası kapatıldığında ise internet tekrar gelecektir.

Bu şartlar sağlandığında wireless internet inizi keyifli bir şekilde kullanabilirsiniz. Tabi ki internet servis sağlayıcınız size sorunsuz internet sunduğu sürece!

Kaynak: http://www.teknogram.com/wireless-int...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın