Görüş Bildir
Haberler
Windows Phone'lu Cihaz Satışları İkiye Katlandı

Windows Phone'lu Cihaz Satışları İkiye Katlandı

Batuhan
08.04.2014 - 11:50

Windows Phone'lu Cihaz Satışları İkiye Katlandı

Microsoft, Windows Phone’u en popüler mobil işletim sistemlerinden biri haline getirmek için büyük çaba sarfetti ve görünüşe göre bu çabalar en sonunda büyük kazanımlar olarak geri dönmeye başladı.

ABI Research araştırma firmasının yayınladığı son rapora göre, Windows Phone (WP) 2013′ün son çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 104 oranında büyüme kaydetti.

Windows Phone’un yükselişi başladı

WP şu an için her ne kadar mobil işletim sistemi pazarının yüzde 4′ü ile yetinse de, bu yıl büyük bir sıçrama yapabilir. Zaten bu işletim sistemi ile çalışan cihazların yıldan yıla çok daha fazla sattığı görülüyor. 2012′nin son çeyreğinde 5,3 milyon milyon olan WP’li akıllı telefon satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemde 10,9 milyona ulaştı.

Yıldan yıla büyüme oranları umut verici fakat WP hâlâ rakipleri Android ile iOS’un çok gerisinde. Yine de, yüzde 104 oranında büyüme ve çeyrekten çeyreğe satışlardaki yüzde 19 artış, WP’nin her geçen gün daha fazla kullanıcıyı cezbettiğini ortaya koyuyor.

Microsoft, geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni Windows Phone 8.1 ile Siri’ye benzer bir dijital asistan olan Cortana’yı ve daha birçok iyileştirmeyi kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Android bildiğin gibi 

ABI Research, WP’un yanı sıra Android’in verilerini de açıkladı. Pazarın lideri, dev bir kitleye sahip olmasına rağmen hâlâ yıldan yıla yüzde 29 oranında büyümeyi başardı. Android işletim sistemi ile çalışan cihazların sayısı da yüzde 137 oranında dev bir artış gösterdi.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/windo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0