Görüş Bildir
Haberler
Wi-Fi Sağlığınız İçin Tehlikeli mi?

Wi-Fi Sağlığınız İçin Tehlikeli mi?

Onedio Medya
03.07.2014 - 20:26 Son Güncelleme: 03.07.2014 - 21:31

Wi-Fi Sağlığınız İçin Tehlikeli Mi?

ZAMAN.COM.TR HABERLER TEKNOLOJİ

Kabloların ayağına dolanmasından bıkan insanlar kablosuz bağlantıya geçti, ancak kablo karmaşasından bizi kurtaran Wi-Fi teknolojisi sağlanızı tehdit ediyor mu?

Natural On isimli internet sitesinde yer alan habere göre, kablosuz router ve modemler duvarların içinden elektromanyetik radyasyonla bilgisayarlarınıza sinyal gönderiyor. Bu radyasyondur. Peki bu radyasyon duvarlarınızın içinden geçebiliyorsa insan vücuduna niye girmesin? Evinizde ya da ofisinizde kablosuz router varsa tehlikeli bir radyasyon havuzunda yaşıyorsunuz demektir.

Bununla ilgili sorunlardan biri birçok insanın kablosuz modemini fişten çıkarmamasıdır. Böylece 7 gün, 24 saat bu radyasyona maruz kalıyorsunuz. Apartmanınızdaki komşuların da Wi-Fi kullandığını unutmayın. Böylece etrafınız radyasyonla çevreleniyor.

Router’lar elektromanyetik radyasyonu düşük gigahertz seviyesinde yayar. Sorun ise elektro manyetik frekansın (EMF) test edilmemiş olması yani 7 gün 24 saat kullanılmamış olmasıdır. Ev veya ofis ortamında Wi-Fi modemler radyo sinyallerini kabaca mikrodalga fırındakiyle aynı frekansta sinyal gönderiyor.

Kesin olmasa da Wi-Fi router’ların oluşturduğu EMF dalgalarına uzun süre maruz kalmanın beyin hasarına, hafıza kaybına ve hatta tümörlere neden olabileceğini gösteren araştırmalar bulunuyor. Bu düşük frekanstaki EMF insan vücudunun kendi enerji alanını rahatsız edip yorgunluğa, kansere ve DNA değişikliğine yol açıyor. Bir grup insan Wi-Fi’ye maruz kaldığı için düzensiz kalp atışı, baş dönmesi, baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü, sindirim problemleri, anksiyete veya depresyon ya da aşırı yorgunluk gibi sağlık sorunları yaşadıklarını iddia ediyor. Birçok insan da Wi-Fi’lerini kapadıklarında ya da Wi-Fi sinyali olan ortamdan ayrıldıklarında hemen iyileştiklerini belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka’da tamamlanan ilginç bir araştırma var. Danimarkalı öğrenciler 400 tere tohumu aldılar ve onları iki oda arasında paylaştırdılar. İki odadaki tohumlara da aynı özen gösterildi, ancak odalardan birinde tohumların yanına 2 tane Wi-Fi router yerleştirildi. 12 gün sonra Wi-Fi sinyallerinin bulunduğu odadaki tohumlar filizlenmezken diğer odadaki tohumlar gayet iyi filiz verdi.

Wi-fi modemlerin sağlık açısından risk oluşturup oluşturmadığı konusundaki karar size kalmış. En azından internetle işiniz olmadığında modeminizi kapatın.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/teknoloji_wi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0