Görüş Bildir
Haberler
Wi-Fi Ağınız İçin 5 Hızlı İpucu

Wi-Fi Ağınız İçin 5 Hızlı İpucu

Onedio Medya
09.12.2014 - 11:19 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 14:02

Türkiye'de biraz zor ama kablosuz ağ hızınız internet hızınıza yetişemiyorsa, bu öneriler sizin için.

Kota kısıtlamalarını saymazsak, çoğumuz internet bağlantı hızında artık büyük sorunlar yaşamıyor. Ancak Wi-Fi kurulumunuzdaki küçük bir hata, internet bağlantınız kağıt üzerinde ne kadar hızlı olursa olsun hızınızı yerlere düşürebilir.

Router ayarlarını değiştirmek çok eğlenceli bir iş olmayabilir, ancak kablosuz ağınızı iyileştirmek konusunda kararlıysanız, şu 5 ipucu işinize yarayabilir.

1. Doğru kanal ve frekansı seçin. Özellikle çok sayıda Wi-Fi sinyalinin bulunduğu bir apartmanda yaşıyorsanız, kalabalık kanallar hızınızı düşürebilir. En yeni Wi-Fi router'ları, 2.4GHz ile 5GHz frekansları arasında seçim yapmanıza da izin veriyor. Genel olarak 2.4GHz'in büyük, çok odalı evler için ideal olduğunu, 5GHz'in ise düşük menzilde daha yüksek hız sunduğunu söyleyebiliriz.

2. Router'ınızı ideal konuma taşıyın. Yüksek ve merkezi bir yer, örneğin evinizin ortasındaki bir odada kitaplığın üstü, iyi bir yer olabilir. Duvarların, su ve pencerelerin sinyali zayıflattığını unutmayın.

3. Router'ınızın güvenliğine dikkat edin. Ağınıza başka cihazların girmemesi için tahmin edilmesi güç bir Wi-Fi parolası seçin.

4. Yeni bir router alın. Yeni router'lar daha fazla frekansı ve daha yüksek hızları desteklemekteler.

5. Bir ağ genişletici satın alın. Router'lardan daha hesaplı olan bu cihazlar, Wi-Fi sinyalini evinizin kuytu köşelerine ulaştırabilirler. Eski bir router'ınız varsa onu genişletici olarak kullanabilirsiniz.

CHIP

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/wi-fi-ag...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0