Görüş Bildir
Haberler
Whey Protein (Peynir altı suyu tozu) nasıl üretilir?

Whey Protein (Peynir altı suyu tozu) nasıl üretilir?

Umut Soy
17.08.2014 - 01:46 Son Güncelleme: 17.08.2014 - 11:04

Whey Protein (Peynir altı suyu tozu) nasıl üretilir?

Whey proteini peynir alti suyundan uretilir.Peynir alti suyu sadece supplementlarda kullanilmaz.Gunluk hayatta fazlasiyla tuketilen cikolata,gofret gibi bir cok urunler de peynir alti suyu icermektedir.

Whey protein uretimi diger sut urunleri gibi oncelikle inegin sutu uretmesiyle baslar.Bildiginiz gibi ozel inek yetistiriciler sut veren inekleri ozellikle beslerler.Ineklerinden aldiklari sutu anlasmalai oldugu firmaya gotururler.Firmada cesitli islemlerden gecen inek sutu tuketiciye peynir,yagurt ve kefir olarak ulasir.

Bu uretim sirasinda fabrikalarda peynir alti sulari kullanilmaz.Uretimin sonunda fabrikada kalir.Whey protein icinde tam olarak bu su kullanilir.Artan peynir alti sulari supplement uretici firmalarinda cesitli kimyasal ve fiziksel islemden gecirilerek peynir alti suyu tozu yani whey protein tozu uretilir.

Peynir alti suyu tozu anlatildigi kadar kolay uretilmez.Bu izlemler cok zahmetli islemlerdir.Bu urun uretilirken peynir alti suyu tozuna cesitli tatlandirici aromalar,amino asitlar,karbonhidratlar ve cesitli protein turevleri eklenir.Son olarak paketlenir ve tuketiciye dagitilir.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın