Görüş Bildir
Haberler
Whatsapp Masaüstü Uygulaması Yayınlandı

Whatsapp Masaüstü Uygulaması Yayınlandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beklenen uygulama sonunda yayınlandı! Whatsapp, web.whatsapp.com üzerinden web erişimini başlatmasından sonra birçok kullanıcıya büyük bir kolaylık getirmişti. Şimdi yeni bir hamle yapılarak Whatsapp masaüstü uygulaması yayınlandı.

Whatsapp Web’e göre çok daha kullanışlı ve fonksiyonel olan Masaüstü Whatsapp uygulaması web.whatsapp.com adresine girmeden bilgisayarınıza kuracağınız bir program şeklinde çalışıyor. Skype gibi anlık olarak mesajlaşmaya imkan veren Whatsapp masaüstü uygulaması web.whatsapp.com’da en büyük sıkıntılardan birisi olan tarayıcı açma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nerede Çalışıyor?

Whatsapp masaüstü uygulaması şuan Windows için Windows 8 ve daha üst sürümlerde, Mac işletim sistemli bilgisayarların da Mac OS 10.9 sürümlerinden itibaren çalışıyor. Yani eğer bir Windows 7 bilgisayarınız varsa Whatsapp Masaüstü uygulamasını kullanamayacaksınız.

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Whatsapp’ın yeni masaüstü uygulamasını kullanabilmeniz için öncelikle Windows 8 yada daha üst versiyonlu bir Windows bilgisayarınızdan veya Mac OS X 10.9 yada daha üst versiyon bir Mac bilgisayarından buraya tıklayıp programı indirmelisiniz. Ardından programı çalıştırıp açılmasını bekliyorsunuz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir barkod ekranı gelecek

Bu ekranı gördükten sonra yapmanız gereken şey telefonunuzdan Whatsapp uygulamasına girmek ve ayarlar tuşuna basarak “Whatsapp Web” menüsünü açmak. Bu menüye girdiğimizde barkodu okutabilmeniz için kamera otomatik olarak açılacak. Telefonunuzdan bilgisayarınızın ekranındaki bu barkodu okutun ve anında bilgisayarımızdaki Whatsapp masaüstü uygulamasının aktif hale gelişini izleyin. Artık Whatsapp bilgisayar uygulamasını kullanabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nelere İzin Veriyor?

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp bu hamlesi ile büyük masaüstü anlık mesajlaşma uygulamalarına rakip olmaya hazırlanıyor. Görüntülü konuşmaya izin vermesi beklenen bu uygulama Skype gibi önemli masaüstü programların pabucunun dama atılmasına sebep olabilir.

Whatsapp masaüstü uygulaması halihazırda bizlere metin mesajı gönderebilme, resim ve video paylaşabilme, belge gönderebilme, durum güncelleme, bildirim ayarlarını yapabilme, mesaj arşivleme ve arşivleri görme mesajları yakınlaştırabilme ve uzaklaştırabilme gibi özellikler sunuyor.

Yakında gelecek güncellemeler ile daha da fonksiyonel bir hal alması beklenen Whatsapp masaüstü uygulaması mübadillerine fark atabilecek bir kitleye sahip. Uygulamanın mobil kullanıcısı 1 milyardan fazla olunca Skype gibi yılların deneyimleri bile Whatsapp mobil uygulamasına karşı yeni fonksiyonlar sunma gereği duyabilir.

Rekabetin artması elbette biz son kullanıcıların işine gelecek. Zira uygulamalar rakiplerine karşı daha fonksiyonel özellikler sunmak isteyeceklerdir.

Kaynak: http://blogkurdu.net/whatsapp-masaust...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın