Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp Kan Kaybediyor, Telegram ve Signal Yükselişte

etiket WhatsApp Kan Kaybediyor, Telegram ve Signal Yükselişte

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik 'zorunlu güncelleme' kararının ardından, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada 'Telegram Messenger' yer aldı.

İkinci sırada, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın WhatsApp'a karşılık önerdiği 'Signal' uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi.

Elon Musk'ın paylaşımı 👇

Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.

Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in "Signal" paylaşımı 👇

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

WhatsApp, 4 Ocak'ta 'Gizlilik İlkesi'ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB ülkeleri etkilenmeyecek

AB ülkeleri etkilenmeyecek

WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, 'Avrupa Bölgesi' kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.

WhatsApp'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için 8 Şubat'a kadar güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.

WhatsApp'ın "çifte standart" uygulaması eleştirilere neden olurken sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası yoğun ilgi gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
319
96
31
15
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bizi kim siksin seçimi yapıyoruz şuanda, Amerikalılar mı siksin, Ruslar mı siksin, direk yerli ve milli vatandaşlarımız mı siksin :D

uzaklardan

Tercih senin tabi ama Afrikalılara dikkat!

minik su böreği

Whatsapp'ı silmek ben de isterim ama iletişim halinde olmam gereken onlarca insan, onlarca grup Whatsapp'ta ve mecburen kullanmaya devam etmem gerekiyor. Biz... Devamını Gör

Mrv Cvz

reklam yaparak uygulama değiştirmesini sağlayabilirsin karsindakilerin..bugun sirket toplu grubundan bildirim geldi ve suan 29 kisi telegramda grupta bulustu... Devamını Gör

Suna Naz Özdemir

bitek bana mı sözleşme gelmedi