Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp'ın Çökmesi Rakiplere Yaradı

WhatsApp'ın Çökmesi Rakiplere Yaradı

Can Eroğlu
27.02.2014 - 03:10 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 12:48

WhatsApp'ın Çökmesi Rakiplere Yaradı

Anında mesajlaşma yazılımı WhatsApp'ın çökmesi rakiplerine abone artışı olarak döndü. Telegram, LINE ve TicToc, 4 saatlik kesinti sonrasında üye sayılarında artış olduğunu açıkladı.

Geçen hafta Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan, mobil cihazlar arasında anında mesajlaşma hizmeti sunan WhatsApp'ta yaşanan erişim sorunu rakiplerini sevindirdi.

WhatsApp'ta geçtiğimiz Cumartesi'yi Pazar gününe bağlayan gece yaşanan 4 saatlik kesinti sonrasında LINE, Telegram ve TicToc uygulamaları, abone sayılarında çok ciddi artış yaşadı. LINE'dan yapılan açıklamada WhatsApp kesintisinin yaşandığı 23 Şubat günü ve takip eden 24 saatte 2 milyon yeni abone kazandıkları belirtildi.

Bir diğer anında mesajlaşma platformu olan TicToc'ta da benzer bir durum yaşandı. Al Jazeera'ya konuşan TicToc Türkiye Genel Müdürü Ömer Lütfi Diri, geçen hafta sonu kullanıcı sayılarında önemli artışlar yaşandığını belirterek şunları söyledi:

'Sadece yeni kullanıcı sayımız değil aynı zamanda gönderilen mesaj sayısı da artı. Kullanıcı sayımız 2 hafta öncesine göre neredeyse 2 kat arttı.'

Benzer bir durum ise Telegram isimli bir diğer anında mesajlaşma uygulamasında yaşandı. Uygulamanın resmi Twitter hesabında yapılan açıklamaya göre kesintiden sonraki bir gün boyunca 5 milyon yeni abone kazandıkları ifade edildi. Bu kadar hızlı kullanıcı artışını kaldıramayan servis ise kısa süreliğine çöktü.

Tek sebep kesinti olmayabilir

Her ne kadar abone artışı kesinti ile ilişkilendirilse de bunun bir diğer sebebi kullanıcıların WhatsApp'ın satın alınmasına tepki göstermesi. Benzer bir durum Facebook Instagram'ı satın aldığında da yaşanmış, sosyal ağı sevmeyen Instagram aboneleri üyelikten ayrılmaya başlamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/wha...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Whatsapp'ın Hatası Rakiplerini 10 Kat Büyüttü

Son zamanlarda gündeme bomba gibi oturmayı başaran cep telefonlara özel olarak geliştirilen ve internet bağlantısı aracılığıyla ücretsiz hizmet veren bu uygulamalarla gündem çok sıcak. Whatsapp’ı bildiğiniz üzere Facebook satın aldı, satın aldıktan bir kaç gün sonra 3, 4 saat süre ile nedeni bilinmez, bir şekilde kullanılmaz hale geldi hâl böyle olunca, kullanıcılar diğer alternatif uygulamalara yöneldi.

Burada Facebook’un yaşadığı tahlihsizlik biraz ilgi çekici aslında çünkü daha önce hiç böyle bir sorun yaşamayan Whatsapp nasıl oldu da Facebook satın alınca 3, 4 saat kullanılamaz oldu? Kimilerimiz bunun cevabını merak ederken Whatsapp’a alternatif olan diğer uygulamalar bu durumdan memnun oldular. Çünkü bir günde Whatsapp sayesinde 10 kat daha büyüdüler ve işler onlar için iyiye gitmeye başladı.

Ülkemize yeni gelen TicToc’a ilgi gösteren kullanıcılar Whatsapp’a alternatif olabilecek uygulama gözüyle bakar oldular tabi ondan önce Skype , Line , Viber gibi dev firmalarda yer alıyor. Bu sektörde büyüyen firmaların peşindense Blackberry’nin sevilen uygulaması BBM geliyor. Android, Blackberry ve iOS cihazlarda yerini alan uygulamanın geçenlerde yayınladığımız haber ile Windows Phone’a da duyrulduğunu söylemiştik.

Peki 2014′te hangi mesajlaşma uygulaması lider olucak ve bunu uzun yıllar sürdürecek? Bize kalırsa Whatsapp tahtını kimseye şu yakın zamanda bırakmayacak lakin diğer devlerinde duracağı yok. Hatta şunu da belirtelim ki Whatsapp’tan özür olarak algılayabileceğimiz müthiş yeniliklerde gelicek. Bakalım daha neler olucak ve gündemleri sıcak olan bu uygulama çeşitleri daha biz kullanıcılara ne gibi özellikler sunacak?

Kaynak: http://www.gezegende.com/whatsappin-h...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın