Görüş Bildir
Haberler
VW'nin İkonik Hippi Minibüsü Geri Dönüyor!

VW'nin İkonik Hippi Minibüsü Geri Dönüyor!

Ekin Sert
18.09.2015 - 18:47

VW'nin ikonik hippi-van'ı T2, herkesçe sevilen benzersiz görünümlü gezinti makinesi yeniden doğabilir, hem de elektrikli! Heyet üyesi Dr. Heinz Jacob Neusser, New York Otomobil Fuarı'nda ağzındaki baklayı çıkardı ve VW'nin bu yeniden doğuş üzerine çalışmalara başladığını, bu tatlı minibüsün hayranlarına müjdeledi!

Kaynak: http://www.offgridquest.com/mobility/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlar, bu kadar sevilen ve popüler olan VW T2 modelinin üretiminin neden durdurulduğunu merak ediyor.

Durum şu; 1950'de Almanya'da üretimine başlanan model, 1979'da Almanya'nın yeni güvenlik standartları gereği, Brazilya'da üretilmeye devam edilmiş. Brezilya'daki üretim ise 2013 yılına kadar devam etmiş, ancak Brezilya'nın 2014 yılındaki ABS ve çoklu hava yastığı zorunluluğu içeren güvenlik standartlarına uymaması sebebiyle VW T2'lerin üretimi son bulmuş. İşte Brezilya'daki fabrikada üretilen son T2!

Autocar'a konuşan Neusser, klasik Hippi-Van modelinin belirgin özelliklerinin yeni modele taşınmasının ne kadar önemli olduğunu belirtmekte. Belirttiği bu özellikler ise; geniş arka çıtalar, kutu gibi bütün bir görünüm ve mümkün olduğunca küçük burun çıkıntısı.

Umuyoruz ki yeni model, orijinalinin karakteristik özelliklerini korur ve önceki konseptlere benzemez!

İçeriğin Devamı Aşağıda

VW'nin hippi minibüsünü yollarda tekrar görme fikri çok hoş görünse de, ne yazık ki yeni elektrikli model hala tasarım aşamasında ve piyasaya sürülmesi büyük oranda üretim maliyetlerine bağlı.

Outsideonline'a göre şirket fabrikalarında 2001 Retro Microbus ve 2011 Bulli modelini üretmekte ısrarcı görünüyor, ancak bu iki modelin orijinal T2'nin yerini tutması ne yazık ki imkansız. Umut ediyoruz ki tasarımcılar yeni minibüs modelini iyice düşünüp taşınıp, klasik modelin belirgin özelliklerini taşıyacak şekilde yeniden canlandırmayı başarır ve bu sevimli canavarı yeniden yollarda görürüz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
1
1
0
0