Görüş Bildir
Haberler
Yapılan Araştırmalara Göre Vücut Çalışmaktan Nefret Eden İnsanlar Daha Zeki Olabilirler!

etiket Yapılan Araştırmalara Göre Vücut Çalışmaktan Nefret Eden İnsanlar Daha Zeki Olabilirler!

Rinascita
30.08.2016 - 20:49

Vücut çalışmaktan nefret eden insanların daha zeki olduğunu öne süren çalışmayı Elite Daily derlemiş, biz de sizler için düzenledik.

Kaynak: http://elitedaily.com/news/people-hat...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan bir araştırma sonucunda vücut çalışmaktan nefret eden insanların, kas yığını insanlara göre daha zeki olduğu öne sürüldü.

Florida Gulf Coast Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan çalışma 'Journal of the Health Psychology'de yayımlandı. 60 öğrenci üzerinde yapılan bu çalışmada, öğrencilerin yarısı zihinsel uğraşlara ihtiyaç duyma konusunda yüksek puan alırken, diğer yarısı düşük puan aldı. Ayrıca çalışmaya katılanlara 'faaliyet iz sürücüsü' takıldı. Bulgular, toplanan verilere göre belirlendi.

"Yüksek derecede biliş ihtiyacı hisseden kişilerin, diğerlerine göre fiziksel olarak daha az aktif oldukları öne sürüldü."

Özellikle düşünmek gibi zihinsel uğraşlardan keyif alan kişilerin, diğerlerine göre fiziksel olarak daha az aktif oldukları ve sporla daha az ilgili oldukları öne sürüldü.

Tabi ki, istisnalar kaideyi bozmaz. Araştırmaya katılan kişi sayısının az olması da bu durumda önemli bir rol üstleniyor. Ayrıca bizim gibi fiziksel faaliyetler konusunda sorun yaşayanlar için bu da bir teselli olur, değil mi?

Araştırmanın liderliğini üstlenen Todd McElroy da bir açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre, bu araştırma ile fiziksel olarak aktif insanların daha çabuk ve daha kolay bir şekilde her şeyden sıkıldığını öne süren çalışma birbiri ile ilişkilidir.

Her ne kadar bu konular üzerinde araştırmalar yapılsa da, bu durum elbette herkesi kapsayamaz.

Bir yandan fiziksel olarak çok aktif olabilirsiniz, bir yandan da 3 saatlik bir filmin üzerine 3 saatlik başka bir film izleyebilir ve bundan sıkılmazsınız. 

Konu üzerine araştırmalar hala devam ediyor.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
168
74
29
16
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yarınki ''nefes alan insanlar daha zeki'' haberini bekliyorum :))

Mustafa Tosun

zeki insanlar kendine bakar, ayrıca onedio ya kalsa herkes albert eniştem

nelervar

johny bravo gibi mi? hepsi için söylemiyorum vücut çalışanların çoğu gösteriş budalası, amsalak ve aptal boş bir teneke yani kısa short komik bir t-shirt eld... Devamını Gör

Görkem

Dışarıdan öyle görünüyor ama fazla zaman ayrılması gereken bir durum yok.