Görüş Bildir
Haberler
Vücudumuzda Oluşabilen İltihaplanmayı Engelleyen Antibiyotik Niyetine Tüketebileceğiniz 15 Besin

Vücudumuzda Oluşabilen İltihaplanmayı Engelleyen Antibiyotik Niyetine Tüketebileceğiniz 15 Besin

İltihaplanma vücudun bağışıklık tepkisinin bir parçasıdır. Vücudunuzu bir yaraya ya da yaralanmaya karşı uyarır. Yetersiz uyku, aşırı stres, genetik problemler ve yanlış beslenme gibi şeyler iltihaplanmaya katkıda bulunabilir.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşil yapraklı sebzeler

1. Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler, A ve C vitaminleri ile beyninizi serbest radikal hasarının neden olduğu oksidatif strese karşı koruyabilen K vitamini bakımından zengindir. Özellikle pazı ayrıca sizi ortak K vitamini eksikliğinden korur.

2. Pancar

2. Pancar

Antioksidanlarla besin. Düzenli tüketildiğinde hücrelerin onarımı ve iltihaplanma ile savaşan potasyum ve magnezyum seviyelerinin yükselmesi pancarın faydaları arasında gösterilebilir.

3. Yaban mersini

Koyu renkli meyvelerde bulunan quercetin, iltihaplanmayı ve hatta kansere karşı savaşan bir flavonoid (taze gıdalarda yaygın olan yararlı bir madde veya fito-besleyici madde) olarak bilinir.

4. Çin lahanası

Çin lahanası antioksidan, vitamin ve minerallerin mükemmel bir kaynağıdır.  Son araştırmalar, çin lahanasında 70'den fazla antioksidan fenolik madde bulunduğunu göstermekte.

5. Brokoli

Brokoli, önemli vitaminler; flavonoidler ve karotenoidler içeren bir antioksidan kaynağıdır. Bunlar vücuttaki oksidatif stresin azaltılması ve hem kronik iltihaplanma hem de kanser riski ile mücadele etmek için birlikte çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ananas

Ananas, istenmeyen ve gereksiz inflamasyon oluşturan bağışıklık tepkisini düzenlemeye yardımcı olur. Ananas ayrıca güçlü bromelain etkileri nedeniyle kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. kan pıhtılaşmasıyla mücadele edebilen ve kalp krizi riskini azaltabilir.

7. Zencefil

Araştırmacılar, zencefilin sağlığa olan faydalarını, antioksidan, anti-inflamatuar ve antibakteriyel bileşiklere bağladılar. Yapılan birçok çalışmaya göre, bu bileşikler iltihaba teşvik eden birkaç geni ve enzimi bloke ediyor.

8. Kereviz

8. Kereviz

Son yapılan farmakolojik araştırmalarda, kerevizin faydaları, kan basıncını ve kolesterol düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olan hem antioksidan hem de anti-inflamatuar özellikleri içermekte, aynı zamanda kalp hastalığını önlemektedir

9. Yeşil çay

Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research gibi bilimsel çalışmalar, yeşil çaydaki yüksek EGCG ve polifenol içeriğinin siyah çay gibi diğer çaylardan daha güçlü bir anti-inflamatuar etkisi olduğuna işaret ediyor.

10. Somon balığı

10. Somon balığı

Yağlar söz konusu olduğunda, kesinlikle daha çok yemek isteyeceğimiz bir çeşit var: omega-3! Bu sağlıklı yağlar, anti-inflamatuar özellikleri ile ünlüdür. Ve yağlı balıklar, bu çoklu doymamış yağ sınıfının en iyi kaynaklarından biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sızma zeytinyağı

Zeytinyağı, inflamasyon üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve pro-inflamatuar COX-1 ve COX-2 enzimlerinin üretimini önlediği için ibuprofen'e benzer şekilde çalışan eklem kıkırdağı hasarını azaltmaya yardımcı olur.

12. Sarımsak

Araştırmacılar, sarımsakların soğukla mücadeledeki gücünün bakteri ve viral enfeksiyonlarda rol oynayan enzimleri yok eden bileşik olan alisinden geldiğine dair varsayımlarda bulunuyor.

13. Biberiye

13. Biberiye

Bilim adamları, anti-inflamatuar aktivitenin biberiyede bulunan karnozik asit ve karnozol varlığından geldiğine inanıyor.

14. Kemik suyu

14. Kemik suyu

Kemik suyu, anti-inflamatuar amino asitler ile doludur. Özellikle bağırsak mikroplarına karşı güçlü bir besin kaynağı.

15. Doğal bal

15. Doğal bal

Balda bulunan proteolitik enzimler, proteinleri ve hücresel döküntüleri parçalamaya yardım ederek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihaplanmaya karşı etkili olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
35
19
17
16
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeşilzytn

sarımsak kadar güzel bişey yokk. bayılıyorummm

ysmn

zaten sarımsak yiyen bir insanın antibiyotiğe ihtiyacı olmaz. benim dedem hergün hap içmiş gibi sarımsak yutardı hep ve hiç hastalanmazdı 97 yaşında vefat et... Devamını Gör