Görüş Bildir
Haberler
Virüs Unutuldu, İzdiham Oluştu: İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden O Görüntüler İçin Özür

Virüs Unutuldu, İzdiham Oluştu: İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden O Görüntüler İçin Özür

İzmir'in Konak ilçesinde yapılan yardım kolisinin dağıtımı sırasında izdiham oluşması ve koronavirüs tedbirlerinin unutulması tepkilere neden olurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirterek, özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak ilçesine bağlı 2’ci Kadriye Mahallesi sakinlerine gıda ve hijyen malzemeleri dağıtıldı. 

Kolilerin dağıtımı sırasında yaşanan izdiham sırasında koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı dikkat çekti.

AKP Konak İlçe Başkanı, izdihamla ilgili belediyeye tepki gösterdi 🎥

Sosyal medyada görüntülerin yayınlanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de açıklama geldi: "Özür borcumuz olduğunun farkındayız"

İhtiyaç sahibi vatandaşlardan özür dilenen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım ekiplerinin bir mahallemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere, erzak dağıtımı sırasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle son derece üzgünüz. Tüm kamuoyuna ve öncelikle de yaşanan izdiham nedeniyle yardıma ulaşamayan gerçek ihtiyaç sahiplerine bir özür borcumuz olduğunun da farkındayız. Bu yıl, 250 bin gıda paketinin dağıtımını sessiz sedasız yapan, özellikle pandeminin patlak verdiği mart ayından beri ‘Biz Varız’ sloganıyla kusursuz bir dayanışma tablosu çizen, deprem sonrası binlerce hemşerimiz evsiz kalmışken bile en ufak karmaşaya izin vermeyen organizasyon başarısını bu son olayda neden tekrarlayamadığımız elbette sorgulanacak, bu görüntüler üzerinden eleştirilerde bulunulacaktır”.

“İzdiham yaşanmasına neden olan süreç, sadece bir mahallemizde iletişim kopukluğu ve personelimizin bu duruma hazırlıksız yakalanması sonucu ortaya çıkmıştır. Yetkili amirlerin talimatı üzerine bölgede dağıtım durdurulmuş, araçlarımız mahalleden geri çekilmiştir. Söz konusu görüntüler nedeniyle büyük üzüntü yaşadığımızı bir kez daha belirtir, sosyal yardımlarımızı ülkede ve kentimizde kimsenin yardıma ihtiyaç duymadığı güne kadar yine sessizce sürdüreceğimize söz veririz”.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
17
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

İzmir Belediyesinin yaptığı oldukça yanlış da, Akp belediyesinin eleştirmesi daha da yanlış. Pandemi süresi boyunca Akp'nin yaptığı açılışları, mitingleri ke... Devamını Gör

Sıradan Biri

Çomarlara gün doğdu. Ulan kafanıza çay atılırken, Ayasofya da miting yapılırken koronavirüs yok muydu?

Sometimes

Bu olayı savunan kişi akçomardan tek bir farkı yoktur.