Görüş Bildir
Haberler
TV
Viral İçerik : Yeni Reklam Trendi

Viral İçerik : Yeni Reklam Trendi

Sezai Acıma
08.07.2017 - 04:42

Viral İçerik : Yeni Reklam Trendi

Viral içerik denince aklınıza ilkin illümünati zımbırtısı gelebilir. Sözde çok fazla gizli olan örgüt özellikle Türkiye’de çok ama çok fazla bilinmekte. İllümünati gerçek midir, değil midir, bilmiyorum. İlgilendiğim bu da değil zaten. İlgilendiğim viral içerik. Son zamanlarda sürekli olarak hayatımızın içerisinde yer alan ve bence geleceğin reklam trendi olan viral içeriklerdoruk noktasını yaşıyor diyebilirim. Örnek verecek olursak, TV reklamlarında, büyük içerik siteleri (Onedio, ListeList) gibi siteler bu içeriklerden bir hayli kazanç elde edebilmekte. Bu kazancın tutarını hesaplamak da benim işim değil. Sadece bu konuda birkaç söz söylemek istedim. Bu durumdan kaynaklı okuyorsunuz zaten bu yazıyı.

Reklam gibi durmuyor çünkü. Okuduğunuz zaman klasik reklam yazısı değil de, blog veya öykü gibi okuyorsunuz örneğin. Bir reklamın içerisinde klasik bir şeylerden bahsederken, bi bakıyorsunuz “Aa, bu şey değil mi ya?” gibi diyorsunuz. Reklamlar can sıkar. Bunu her tv kullanıcısı açıkça söyleyebilir. Ama can sıkıcı bir reklam kokan yazı yerine, kısmi reklam içermesi kullanıcıları cezbediyor. Herkesin istediği de böyle bişey zaten. En azından kendim için öyle söyleyebilirim.

Reklama müsait hemen hemen her alanda kullanılır. Bunu bir blog yazısının içerisinde, Youtube’da video izlerken videoya girmeden önce birkaç saniyelik video şeklinde, tv izlerken araya serpiştirilirken görebiliyorsunuz. Bu kadar kısıtlı da değil. Cep telefonlarınızda kullandığınız uygulamalarda bile bunu serpiştirebiliyorlar. Genelde kısa olduğu ve ilgi çekici olduğu için standart reklamlardan daha verimli olurlar.

Bu soruyu aklınızdan geçirdiğinize eminim. En azından yazıyı buraya kadar okuyorsanız… Viral içerik her kesimden oluşturulmaya müsait. Örneğin 20 bin lirasını mıydı, 30 bin lirasını mıydı neydi a takımına basan kişiyi ele alalım. Bahis sitesinin reklamıydı amaç. Herkes “Aaa, adama bak… O kadar paraya nasıl kıydı?” dedi. Video tıklandıkça tıklandı. Öyle ki haber programlarında bile yer aldı. Web sitesi de aynı şekilde ilgi gördü, buna eminim.

Viral İçerik Yeni Reklam Trendi

Bu işle uğraşan reklam ajansları da var. Blog siteleri de, haber ajansları da. Tabi yeni olmasa da herkes yapamadığı için birazcık tuzlu olsa gerek.

Var mı elinde şöyle taze taze viral içerik örneği derseniz de herhangi bir arama motorundan veya Youtube’dan aratırsanız onlarca sonuç çıkacaktır karşınıza. Bu içerikten bahsederken, reklam da katmayalım araya. Amaç viral içerik sonuçta.

Viral içerik kavramına kısaca göz atmak istedim. Umarım beğendiniz. Beğenmekle de kalmayıp, konu hakkında yorumlarınızı da paylaşırsanız pek makbule geçer. Teşekkürler vakit ayırdığınız için. Hoşça kalın.

Bir önceki yazımız olan Google'dan Ücretsiz Sertifika: Dijital Atölyebaşlıklı makalemizde dijital atölye nedir, dijital pazarlama sertifikası ve google dijital atölye hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.sezaiacima.com/viral-iceri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın