Görüş Bildir
Haberler
Vimeo, 4K Videolara Destek Vermeye Başlıyor

Vimeo, 4K Videolara Destek Vermeye Başlıyor

ATKN
09.12.2014 - 12:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

2004 yılında faaliyete geçen ve geçtiğimiz yılın verilerine göre 22 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan video paylaşım servisi Vimeo, 4K çözünürlük konusunda önemli bir adım attı. Ancak bu adım, tam da kullanıcıların istediği gibi olmayabilir.

YouTube‘un bir süredir başlattığı 4K video hizmeti, Vimeo’da da aktif hale geldi. Fakat YouTube’dan farklı olarak Vimeo’da videoları internet üzerinden izlemek mümkün değil. Bunun yerine videoyu indirerek izlemek gerekiyor. Konu hakkında açıklama yapan Vimeo CTO’su Andrew Pile’a göre internet üzerinden 4K video paylaşımı yapmak için henüz biraz erken.

Yüksek çözünürlüklü videolar bilgisayarda hem çok yer kaplıyor, hem de indirebilmek için uzun süreler gerekebiliyor. Hal böyle olunca Vimeo’nun yeni sisteminin uzun vadede başarılı olması zor olabilir. Youtube’da hızlıca ulaşılabilen 4K videolar olduğunu düşündüğümüzde Vimeo’nun neden benzeri bir sisteme geçmediğini ise anlamak güç. 4K dünyasına ufaktan da olsa giriş yapan Vimeo’nun önümüzdeki dönemlerde online olarak 4K video izlemeyi mümkün hale getireceği düşünülüyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/vimeo-4k-videol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0