Görüş Bildir
Haberler
Vice News Tercümanı 4 Ay Sonra Serbest

Vice News Tercümanı 4 Ay Sonra Serbest

Onedio Medya
05.01.2016 - 18:15 Son Güncelleme: 06.01.2016 - 08:43

Vice News muhabirlerine tercümanlık yaparken Diyarbakır’da tutuklanan Iraklı gazeteci Muhammed İsmail Resul, dört ay sonra serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resul’un avukatı Muhammed Neşet Girasun, tutukluluk haline itiraz ederek müvekkilinin uzun zamandan bu yana tutuklu olduğunu ve hakkında kuvvetli bir suç şüphesi bulunmadığını belirterek tahliyesini talep etmişti.

Diken'de yer alan habere göre bu talebi değerlendiren Diyarbakır 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, suçun niteliği şüphelinin tutuklu kaldığı süre ve tutuklamanın bir tedbir oluşunu dikkate alarak Resul’un tahliyesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Vice News ve meslek örgütleri Resul'ün serbest bırakılması için çağrılar yapmıştı

İstanbul Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi Resul, bir telefon ihbarıyla 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da gözaltına alınmıştı.

Mahkeme Hanrahan, Pendlebury ve Resul’ün tutukluğuna gerekçe olarak ‘silahlı örgüt içinde hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek’ gösterirken, hakimliğin, tutuklama kararında ‘makul şüphe’ye vurgu yaptığı belirtilmişti.

Hanrahan ve Pendlebury, 3 Eylül’de serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra sınır dışı edilmiş, iki gazeteciye tercümanlık yapan Muhammed İsmail Resul’un ise incelemenin devam etmesi gerekçe gösterilerek tutukluğunun sürmesine karar verilmişti.

Resul, 31 Ağustos 2015 tarihinden beri tutuklu bulunuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vice News hakkında

Vice News hakkında

Dünyada sıcak gelişmelerin yaşandığı bölgelere muhabir göndererek önemli röportaj ve haberlere imza atan uluslararası haber organizasyonu Vice News,  kurulduğu 2013 yılından bu yana hazırladığı belgesel ve özel haberleri kendi internet sitesi üzerinden ve Youtube aracılığıyla servis ediyor.

Merkezi New York'ta bulunan şirketin dünyanın bir çok kilit noktasında da bürosu bulunuyor.

Diken ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
2
2
1
0
0