Görüş Bildir
Haberler
Vezirköprü Belediye Başkanı: 'Semaver Eleştirilerine İtibar Etmiyoruz'

Vezirköprü Belediye Başkanı: 'Semaver Eleştirilerine İtibar Etmiyoruz'

Samsun’un Vezirköprü ilçesinin girişine 4 yıl önce yerleştirilen 5 metre boyundaki yassı semaver anıtı (sağdaki) sosyal medyada eleştiri konusu oldu, kaldırılması istendi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Eleştirilere itibar etmiyoruz' derken, ilçeye daha önce koyulan semaver anıtı (soldaki) ise 1 gün kaldıktan sonra tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vezirköprü ilçesinin girişinde 2017 yılında yapılan yaklaşık 5 metrelik yassı semaver anıtı, son günlerde sosyal medyada eleştiri konusu oldu. İlçeye özgü coğrafi işaret tescili alan yassı semaverin anıtını beğenmeyen sosyal medya kullanıcıları eleştirilerde bulundu. Kullanıcılar, anıtın kaldırılmasını istedi. Yöre halkı ise eleştirilere tepki göstererek anıtın ilçenin sembolü olduğunu belirtip, yerinde kalmasını istedi.

Semaver anıtının ilçenin sembolü olduğunu söyleyen Bekir Arslan, “Vezirköprü’nün güzelliği ve bizi temsil ediyor, neden kaldırılsın. Kime ne zararı var” diye konuştu.

Mehmet Minaz ise, “Semaver maketi güzel bir şey, neden kaldırsınlar. Kaldırmalarını istemiyorum. Ben 65 yaşındayım bu semaverden zevk alıyorum. Semaveri seviyoruz, çünkü Vezirköprü’nün sembolü” ifadelerini kullandı.

'Halkımızın benimsediği semboldür'

'Halkımızın benimsediği semboldür'

Semaverin ilçe ile özdeşleştiğini belirten Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Yıllar öncesine dayanan ve halk tarafından benimsenmiş bir semboldür. Tarlada, evde, bahçede ve piknik alanlarında oldukça kullanışlı bir aletimizdir. Yassı semaverin tescilini yaptık, coğrafi işaretini aldık. Yassı semaveri Vezirköprü’nün öz malı olarak görüyoruz. Halkımız tarafından sahiplenilmiş ve korunarak bu zamana kadar geldi. Biz semaver maketini 4 yıl önce şehrin girişine koyduk ve orada muhafaza ediyoruz. Yöresel bedesten dediğimiz çarşımızda bunun imalatı yapılıyor. El sanatı olarak biraz zayıf bir aşamada ilerliyor ama önümüzdeki günlerde çoğaltılması ve geliştirilmesi için mücadele edeceğiz. Bu el sanatını unutturmak istemiyoruz' dedi.

'Biz sahip çıkıyoruz'

'Biz sahip çıkıyoruz'

Anıtın kimseye zararı olmadığını ve sosyal medyada neden eleştirildiğini anlayamadığını kaydeden Enis, 'Vezirköprülü olmayan insanlar böyle bir çalışma içerisinde ve bunun tamamen bir oyun olduğunu düşünüyorum. Biz bu eleştirilere itibar etmiyoruz, çünkü yıllardır biz bu aleti kullanıyoruz. Biz sahip çıkıyoruz ve Vezirköprü semaveri bizim diyoruz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
10
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serra Edis

enis değil, edis olucaktı soyadi