Görüş Bildir
Haberler
Veri Sıkıştırması Yaparak İnternet Kotalarını Verimli Kullandıran 7 Uygulama

Veri Sıkıştırması Yaparak İnternet Kotalarını Verimli Kullandıran 7 Uygulama

fatihizm
20.10.2015 - 17:56

Günden güne değişen internet kullanım biçimleri son zamanlarda iyice mobil tarafa kaymış durumda. Google ilk kez mobil cihazlarda yapılan aramaların masaüstü platformlarını geçtiğini ve bundan sonra mobil teknolojilerin daha ön planda olduğunu açıklaması bunun en büyük kanıtı. 

Ülkemizdeki internet servis sağlayıcı ve GSM operatörlerinin rekabetleri, sundukları sayısız fırsatlar sayesinde son kullanıcılar olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte. 

İnternet paketlerinizi daha verimli ve daha uzun ömürlü kullanabilmek adına bilgisayarınızda ve telefonunuzda olması gereken uygulamaları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Opera Max

1. Opera Max

Opera tarafından geliştiren mükemmel bir teknoloji. Mobil veri ve Wi-Fi bağlantılarında hemen hemen tüm uygulamalarda videoları ve fotoğrafları sıkıştırarak veri kotanızı % 50'ye kadar genişleten bir veri yönetimi uygulamasıdır. 

Telefonunuzdaki tüm uygulamalara entegre olarak çok daha uzun ömürlü bir mobil internet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Opera Max - Veri Yönetimi – Google Play

2. UCBrowser

2. UCBrowser

UC Web tarafından geliştirilen UCBrowser Android kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen tarayıcılardan birisidir. 

500 milyona yakın bir indirme oranı da bunu kanıtlıyor. UCBrowser'ın içinde bulunan donanım ve bulut hızlandırma teknolojileri sayesinde web sayfalarını daha hızlı açabilirken, içinde gömülü gelen AdBlock sayesinde de gereksiz reklamların önüne geçmiş oluyorsunuz. 

UCBrowser'ın iOS ve PC sürümleri de bulunuyor. 

UCBrowser'ı İndirin

3. Yandex.Browser Turbo teknolojisi

3. Yandex.Browser Turbo teknolojisi

Yandex'in ülkemizdeki faaliyetleri alkışlanacak cinsten öyle değil mi? Yaptığı yatırımlar, ülkemize getirdiği teknolojiler hepsi bizler için faydalı ve gerekli. 

Yandex'in Opera'ya ait tarayıcının kodları ile geliştirdiği Turbo teknolojisi hem masaüstü hem de mobil tarafta daha hızlı internet deneyimi yaşatırken, daha az veri tüketmesiyle de tanınıyor. 

Yandex, hem iOS, hem Android hem de PC sürümlerini destekliyor. 

Akıllı telefonlar ve tabletler için Yandex.Browser

4. Google Data Saver (Veri Sıkıştırma)

4. Google Data Saver (Veri Sıkıştırma)

Halihazırda mobil cihazlardaki Google Chrome uygulamasının içinde entegre bir şekilde gelen bu teknoloji artık masaüstü platformlarda da destekleniyor. 

Uygulamanın çalışma mantığını kısaca anlatmak gerekirse, ziyaret ettiğiniz sayfaları indirmeden önce sıkıştırmak için Google sunucularını kullanır. 

Ayrıca, Android ve iOS'de Ayarlar menüsünden, Mobil Chrome'daki Veri Tasarrufu modunu etkinleştirebilirsiniz. 

Henüz beta ancak kararlı sürümde çok büyük farklılıklar olacağını zannetmiyoruz. 

Google Data Saver (Beta)

5. Maxthon

5. Maxthon

Sıradaki önerimiz, veri sıkıştırma operasyonunu kendi geliştirdiği teknoloji sayesinde yapan Maxthon. 

Sadece Android tarafında 600 milyondan fazla indirilen bu tarayıcı, PC ve iOS tarafını da destekliyor. 

Veri yönetimi konusunda en iyi yardımcılardan birisi. 

Maxthon Bulut Tarayıcı

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Onavo Extend

6. Onavo Extend

Onavo Extend, mobil platrformlarda verileri, kendi sunucuları aracılığı ile sıkıştırılarak gönderilmesi mantığı ile çalışır. Bu uygulama sayesinde yarı yarıya veri tasarrufu sağlamak mümkün. 

Hem Android hem de iPhone üzerinde çalışabiliyor. Siteye girdiğinizde üstteki Apps menüsünde cihazınızla uyumlu olan uygulamanın indirme linkini takip edebilirsiniz. 

Onavo Extend

7. Opera Mini

7. Opera Mini

Mobil cihazlara yönelik bir öneri daha Opera Mini. Neredeyse her telefonda çalışabilen dünyanın en popüler web tarayıcılarından birisi.

Kendine has sıkıştırma teknolojisi sayesinde bağlantıları daha hızlı açabilir, ultra düzeyde veri sıkıştırma yaparak yarı yarıya tasarruf edebilirsiniz. 

Telefonununuz için Opera Mini

ANKET: Veri sıkıştırma yazılımları kullanıyor musunuz?

Bu öneriler bizi daha fazla ziyaret etmenize yardımcı olacak.

Bu öneriler bizi daha fazla ziyaret etmenize yardımcı olacak.

Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın bizim için hiç fark etmiyor. Sitemizdeki yoğun içerik akışı ve görseller internet kotlarının canına okumasın diye böyle bir içerik derlemesi yapmanın faydalı olabileceğini düşündük.

Sonuç olarak veri sıkıştırma yapmak günümüzün en faydalı teknolojilerinden birisi. Veri sıkıştırma yaparken aslında bütçenize de katkı yapmış olursunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
19
17
15
12
8
1