Görüş Bildir
Haberler
Venezuela Basını: "Bizi Türkiye Gibi Gösteriyorlar"

Venezuela Basını: "Bizi Türkiye Gibi Gösteriyorlar"

Burçak Cürül Öztürk
13.03.2014 - 20:23 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 01:16

Kaynak : AP

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bizi Türkiye Gibi Gösteriyorlar"

Venezuela'da hükümet, muhalefeti Türkiye'deki olayların fotoğraf ve görüntülerini çalarak ülkeyi karıştırmakla suçladı. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler, Türkiye'de polisin TOMA'larla göstericilere müdahalelerini manipüle edilerek sanki Venezuela'da gerçekleşiyormuş gibi servis edildiğini ileri sürdü.

İstanbul Halaskargazi Caddesi'ndeki polis müdahalesinin görüntüsünü yayınlayan gazeteler bu olayın muhalefet tarafından başkent Caracas'ta oluyormuş gibi kamuoyuna yansıtıldığını ve bu durumdan hükümetin rahatsız olduğunu yazdı.

Venezuela halkının sosyal medya aracılığı ile İstanbul'daki olayların kendi ülkelerinde yaşanıyormuş gibi sanmaya başladığını savunan gazeteler gençlerin bu tuzağa düşmemeleri çağrısında bulundu.

Venezuellalı gençler özellikle Twitter aracılığı ile Türkiye'de çıkan olayları ilham alarak 'Burası ne Suriye ne de Ukrayna, halkın Maduro faşist rejimine karşı direnişi' mesajları yayınlıyor.

Bir ayda 20 kişi öldü

Venezuela'da son bir aydır yönetim karşıtı gösteriler sırasında meydana gelen şiddet olaylarında Maduro yandaşı ve karşıtı en az 20 kişi hayatını kaybetti.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ve...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0