Görüş Bildir
Haberler
Veli Kavlak'ın Sırrı "Oksijen Çadırı"

Veli Kavlak'ın Sırrı "Oksijen Çadırı"

Batuhan
13.04.2015 - 12:21

Beşiktaş'ın orta alandaki yıldızı Veli Kavlak, Avusturyalı profesör Heinrich Bergmüller’in önerisi ile 18 bin Euro’ya oksijen çadırı aldı.

Beşiktaş’a transfer olduğu gün 2011-12 sezonundan bu yana gerek Carlos Carvalhal’in gerek Samet Aybaba’nın gerekse Slaven Bilic’in vazgeçilmezi olan Veli Kavlak’ın sırrı ortaya çıktı.

Bitmek bilmeyen bir enerji ile varını yoğunu sahaya koyan 26 yaşındaki yıldız, uzun bir süre önce Avusturya’nın önde gelen profesörlerinden Heinrich Bergmüller ile bir araya geldi. Veli, özellikle Avrupa’nın ünlü kayakçılarına danışmanlık yapan Bergmüller’in tavsiyesi ile yüksek rakıma dayalı program ile çalışan oksijen çadırı aldı.

Sürekli temas halinde

Avusturya Milli Takımı’nın kamplarına gittiğinde özel kan testlerinden geçen Kavlak, profesörün önerisi sonrası 18 bin Euro’luk çadırı Türkiye’ye getirtti. İdmanlardan sonra evinde bulunan bu çadırda 2 saat uyuyarak vücudundaki toksinleri atan Veli Kavlak’ın, bu sayede enerji depoladığı öğrenildi. Yıldız futbolcunun, Avusturya Milli Takımı ile de çalışan profesör Bergmüller’le sürekli temas halinde olduğu ve özel çalışmaları hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Oksijen çadırı nedir?

Genellikle solunum hastalarının tedavisinde kullanılan oksijen çadırı, hava geçirmeyen bir dokudan veya plastikten oluşur. Kişiyi normal havadan ayırıp saf oksijen veya karbojen etkisi altında bulundurmaya yarayan kabin şeklinde ve içinde yatak bulunan cihazdır. Veli Kavlak, Profesör Heinrich Bergmüller’e kendi ismi yazılı Beşiktaş forması hediye etti. 4 sezondur Beşiktaş forması giyen Veli, toplamda 144 maça çıktı.

Habertürk

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0