Görüş Bildir
Haberler
Vejeteryan Olmak!

Vejeteryan Olmak!

1. Vejeteryanlık Nedir?

İlk olarak vejeteryanlık et yemezlik olarak adlandırılıyor. Vejeteryanlık birçok kişinin düşündüğünün aksine ot yemek değildir. Birçok besin (pilav,çorba çeşitleri,kuru fasülye,makarna vb.) et içermiyor. Yani vejeteryanlar sadece meyve ve sebzelerle hayatını sürdürmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.

2.

Vejeteryan olmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise ''Ben neden vejeteryan olmak istiyorum?'' diye düşünmektir. Bu bedenimiz için büyük bir karardır. 

3.

3.

Vejeteryanlık kendi içerisinde birkaç farklı gruba ayrılır. 

4.

4.

Et ürünlerinden aldığımız çoğu vitamin sebzelerde de mevcuttur. Yani et elbette yararlı bir besin ama tüketmeyince de ölünmüyor ve dünyanın sonu gelmiyor.

5.

5.

Bu kararın size birçok yararı vardır. Özellikle obeziteye karşı ve kolestrolünüzün azalmasında ciddi oranda yararı dokunabilir.

6.

6.

Avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. 

Et daha doyurucu olduğunda daha çabuk acıkabilirler. Genellikle karbonhidrat ağırlıklı beslendiklerinden dolayı kan şekerleri yükselebilir ya da kilo alabilirler. Ama illa karbonhidrat ağırlıklı beslenmenize gerek yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.

7.

Vejeteryanlarda B12,çinko,demir ve protein eksikliği olabilir. Et ürünleri bu vitaminler açısından oldukça zengin olmasına rağmen dediğim gibi sebzelerde de bu vitaminler bulunmaktadır. Bilinçli beslenen bir vejeteryan,bu sorunlardan çoğunu yaşamaz.

8.

8.

Eğer vejeteryan olmadan önce meyve ve sebze tüketiminiz azsa vejeteryan olduğunuzda bolca meyve ve sebze yiyebilirsiniz. Ve bu çok büyük bir avantajdır. Ama vejeteryan değilseniz bile yemeniz gerekmekte!

9.

9.

Küçük yaştaki çocuklar da vejeteryanlık doğru bir seçim değildir. Çocuklar o yaşta daha gelişim sürecinde olduğu için proteine çok ihtiyaçları vardır. Ve yüksek miktarda protein ette bulunuyor. Çocuğunuz belirli bir yaşa ulaştığında ona vejeteryanlığı anlatabilir ve eğer bunu seçmek isterse yavaş yavaş bu sürece alışacağını söylemelisiniz.

10.

10.

Ve son olarak vejeteryanlık ot yemek değildir! Uzun süre vejeteryan beslenenlerin 6 ayda bir kan tahlili yaptırarak demir, kan sayımı, depo demir, Vitamin B-12, çinko ve protein düzeylerine baktırmalarında ve sonucu bir doktorla paylaşmalarında yarar var. iYİ GÜNLER!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın