Görüş Bildir
Haberler
TV
Ve RTÜK Başkanı Seçildi...

Ve RTÜK Başkanı Seçildi...

Onedio Medya
25.11.2015 - 13:24 Son Güncelleme: 25.11.2015 - 14:38

RTÜK Başkanı 18'inci toplantı sonunda belli oldu. Başkanlığa AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi. Yerlikaya, AK Parti kontenjanından üyelerin yanı sıra, MHP kontenjanından RTÜK'te görev yapan üyelerin oylarıyla seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, başkanlık seçimi için 18'nci kez yaptığı toplantıda yeni başkanını belirledi. RTÜK Başkanlığı'na AK Parti kontenjanından üye olan İlhan Yerlikaya seçildi.

Yerlikaya, AK Parti kontenjanından üyelerin yanı sıra, MHP kontenjanından RTÜK'te görev yapan üyelerin oylarıyla seçildi.

MHP kontenjanından RTÜK üyesi Esat Çıplak da, RTÜK'ün yeni Başkan Vekili seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

RTÜK, 22 Temmuz'dan bu yana başkanını seçemiyordu. RTÜK'ün 22 Temmuz'daki ilk toplantısında, adaylar Çıplak, Yerlikaya ve Öngel yeterli oyu alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti.

Üst Kurul'un 29 Temmuz'daki 2'nci toplantısında da yeniden aday olan bu isimlere yeterli oy çıkmamıştı.

Üst Kurul'un 5, 12, 19, 26 Ağustos, 2, 9, 17, 30 Eylül, 7, 14, 21, 27 Ekim ile 4 ve 11 Kasım'daki toplantılarında da üç aday yeterli oyu alamamış ve başkan seçilememişti.

'Behzat Ç. kötü örnek, Shakira müstehcen...'

'Behzat Ç. kötü örnek, Shakira müstehcen...'
'Behzat Ç. kötü örnek, Shakira müstehcen...'

Evrensel’de yer alan habere göre Yerlikaya, RTÜK’te görev aldığı süre boyunca tartışmalı çıkışlarıyla gündeme geldi.

Manken ve oyuncu Aysun Kayacı’nın oynadığı bir reklamda ‘çok şehvetli’ öpüştüğünü söyleyen Yerlikaya, Shakira’nın She Wolf isimli klibiyle ilgili tartışmalarda da müstehcenlikten ötürü ceza verilmesi yönünde oy kullanmıştı.

Yerlikaya,  Behzat Ç. dizisiyle ilgili de şu görüşleri dile getirmişti: “Behzat Ç. isimli polis karakteri, içki içen, gündüzleri ise sorguladığı kişilere işkence yapıp küfür eden bir kişidir. Konuşmalarında argo ve küfür vardır. Konuşma tarzının, çocuklar ve gençler tarafından kolaylıkla rol model alınacağı ve taklit edileceği kuvvetle muhtemeldir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
21
18
8
4
2
0