Görüş Bildir
Haberler
Ve Resmen Açıklandı: Sürpriz Yok, AKP Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım

etiket Ve Resmen Açıklandı: Sürpriz Yok, AKP Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım

Onedio Medya
18.05.2016 - 15:47 Son Güncelleme: 19.05.2016 - 16:08

AKP''nin pazar günü gerçekleşecek olağanüstü kongresinde tek aday olarak yer alacak isim beklendiği gibi İzmir Milletvekili, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. 

Teşekkür konuşmasına Temel fıkrası ile başlayan, 'Büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın' diye devam eden Yıldırım, konuşmanın finalinde terörle mücadele vurgusu yaptı:  'Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olağanüstü kongreyle görevinden ayrılma kararı sonrası, AK Parti yeni genel başkan adayını açıkladı.

Saat 11:00'de başlayan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı yaklaşık 45 dakika sürdü.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genel başkan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

'Büyük bir mutabakatla sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak çıkmıştır'

'Büyük bir mutabakatla sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak çıkmıştır'

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları söyledi:

'Tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Kurucu genel başkanımızla, sayın Cumhurbaşkanımızla, liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe bile yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Sayın Başbakanımız aday olmayacağını açıkladı. Kendilerine, AK Parti’nin bir değeri olarak, yaptıklarından dolayı bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu genel başkanımızın, liderimizin Cumhurbaşkanı olmasından sonra genel başkan seçilmesiyle ilgili prosedür, orada bir mekanizma oluşmuştu. Bu mekanizma yeni genel başkan adayımızın kim olacağı konusunda da uygulanmıştır. İstişarelerle bir tablo ortaya çıkmıştır. Ve çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla, İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak çıkmıştır.

Başarılarıyla, bütün bakanlık hayatı boyunca, siyaset hayatı boyunca, AK Parti’nin kurucusu olarak, bu kadroyla birlikte yola çıkan arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Havayolunu halkın yolu yaptık sloganıyla, millete dokunan, milletle beraber yürüyen, çok değerli bir devlet adamı olarak bu günlere gelmiştir.

AK Parti Genel Başkanlığına adaylığı, büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Kendisini kutluyoruz. Bütün arkadaşlarımızın adına kendilerine hayırlı olsun diliyorum.'

Binali Yıldırım, konuşmasına fıkra ile başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsminin açıklanmasının ardından konuşma yapan Binali Yıldırım ise, konuşmasına bir fıkrayla başladı.

Yıldırım şöyle konuştu:

'Evet şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlamıyormuş. Kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi. Sonra dönmüş demiş ki, topluluğa. Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor. 

Çok değerli dava arkadaşlarım, aziz milletim. Sözlerimin başında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimizi şükranla anıyorum.

Değerli yol arkadaşlarım. Partimizin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen güneş gibi, 14 Ağustos 2001 tarihinde milletimizin, aydınlık geleceğini müjdeleyen bir meşale olduğunu bu vesileyle bir kez daha milletimle paylaşmak istiyorum.

Yakından takip ettiğiniz gibi, 22 Mayıs yani bu pazar günü 2. olağanüstü büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bütün parti teşkilatımız, mahalle temsilcisinden genel başkanına ve bütün kademelerdeki mensuplarımız canla başla hazırlıklıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine, büyük kongreye hazır.

Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti

Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti

Fotoğraf: AA

Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onu duyduğum AK Parti’nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Kongrede görevi devredecek olan sayın genel başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı partimiz adına, milletimiz adına teşekkür ediyorum. Kurucu liderimizden devraldığı bayrağı bugünlere başarıyla getirmiştir.

Partimizin demokrasi geleneğinde olan, istişare süreçleri büyük bir başarıyla sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde, 800’e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Az önce açıklandığı üzere, yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak zatı şahsımın gösterilmiş olması sebebiyle, tüm parti mensuplarına, teşkilatımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir. AK Parti bir dava partisidir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. 

Büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Terörle mücadele vurgusu

Terörle mücadele vurgusu

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakırda hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Vatandaşlarımız merak etmesin. Bu terör belasını Türkiye gündeminden çıkaracağız.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun. Sağolun varolun.'

Temayül yoklamalarında ismi ön plana çıkmıştı

Partide yapılan temayül yoklamalarında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi ön plana çıkmıştı.

Açıklanacak yeni genel başkan adayı, 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak.

Sosyal medyada kim ne dedi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
353
213
85
50
24
23
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

gezide dolar çıktı diyen o.ç dolar kaç lira bir bakın .

Bornoz

Bugün BinALi yarın İnALi.. anonim.

Pasif Kullanıcı

Arkadaşlar eşşekten indik şimdi neye bindik haberi olan varmı ?