Görüş Bildir
Haberler
Ve Bayram Tatili 9 Güne Çıktı!

Ve Bayram Tatili 9 Güne Çıktı!

Onedio Medya
01.06.2016 - 16:52 Son Güncelleme: 09.06.2016 - 20:16

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'na ilişkin izin genelgesini imzaladı. Buna göre kamu çalışanları, 8 Temmuz Cuma günü idari izinli sayılacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Bakan Avcı, Bakanlar Kurulu kararıyla belli olacağını söylemişti

Bakan Avcı, Bakanlar Kurulu kararıyla belli olacağını söylemişti

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti. 

Bakan Avcı, geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Nasrettin Hoca Anma Etkinliklerinde gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandırmıştı.

Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması kararının, Bakanlar Kurulu'nda belli olacağını belirtmişti.

İki hafta sonu birleştirilince tatil süresi 9 güne yükseldi

İki hafta sonu birleştirilince tatil süresi 9 güne yükseldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyordu. Cuma gününün tatil ilan edilmesiyle iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıktı.

Turizm sektörü temsilcilerinden 'bayram tatili 9 gün olsun' talebi gelmişti

Turizm sektörü temsilcilerinden 'bayram tatili 9 gün olsun' talebi gelmişti

Bu yıl en kötü dönemini yaşayan turizm sektörü, 9 günlük tatilin kendileri için umut olabileceği düşüncesiyle harekete geçmişti. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) gibi oda ve dernekler, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurmuştu.

Bu konuda Bakanlar Kurulu'nun da kararını son günlere bırakmaması, insanların planlarını şimdiden yapabilmesi ve iç turizm hareketliliği açısından bir an önce açıklaması talebinde bulunulmuştu. 

Sektör temsilcileri aradaki cuma gününün tatil edilmesi halinde iç turizmin canlanacağını söylemiş ve ayrıca erken açıklanmasını talep etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
96
45
39
25
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Resmi değil idari tatil yapmışlar. Oh kamu yatsın, özel sektör çalışsın :(

Queen Rosie

Özel sektör çalışanları insan değil zaten ya, tabi biz yine eşek gibi çalışırız her zaman yatan memur kesim tatil yapar sorun yok biz alışığız

Queen Rosie

ne anlayışı :D

Can AVCI

bizde harranlıyız?