Görüş Bildir
Haberler
Restoranların Cüzdanınızı Sömürmek İçin Kullandıkları Cin Fikirli Hileleri Duymuş muydunuz?

etiket Restoranların Cüzdanınızı Sömürmek İçin Kullandıkları Cin Fikirli Hileleri Duymuş muydunuz?

Erkam Evlice
09.06.2016 - 23:57

Fast food markalarının ve yaygın restoranların daha çok satış yapmak için şeytanın aklına gelmeyecek taktikler benimsediği herkesin malumu. 

Peki tam olarak ne yapıyorlar? Bakalım ve görelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sulu biftek, çıtır patates!

Sulu biftek, çıtır patates!

Eğer ürünler bu şekilde nitelendirilirse, müşterilerin canı daha çok çekiyor. 'Bunun neresi şeytani?' demeden önce markaların ürünlerini, hatta sloganlarını kalıcı olarak bu şekilde ayarladığını bilin.

Yalnızca 1 dolarcık

Yalnızca 1 dolarcık

Ürünün 1 dolar olması yeterince ilgi çekiciyken, para birimi işareti mümkün olduğunda küçük tutulursa, hatta kullanılmazsa insanlar fiyatları incelerken para harcamayacakmış gibi düşünüyor.

Fiyatları sıralamak

Fiyatları sıralamak

Fiyatlar alt alta sıralanmaz da birbirinden ayrılırsa fiyatları karşılaştırmak zorlaşır. Bu da karar verirken işin pahasını daha bir göz ardı etmenize sebep olur.

Yalnızca 5.99

Yalnızca 5.99

Ürünleri 2,99 şeklinde listelendirmek daha az ödeyeceğinizi düşündürüyor. Fakat bir de 2,95 tarzı fiyatlandırmalar var ki, az ödemekten ziyade samimi bir alışveriş yaptığınızı düşünmenizi sağlıyor.

Menüye 'paha' serpiştirmek.

Menüye 'paha' serpiştirmek.

Hali hazırda pahalı sayılabilecek ürünlerin arasına yerleştirilen daha pahalı ürünler, diğer ürünlerin makul bir seviyede olduğu algısını yaratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir menü, ama sadece bir menü mü?

Bir menü, ama sadece bir menü mü?

Ürünlerin menü fiyatları orta boy, hatta bazı coğrafyalarda büyük boylara göre hazırlanıyor. Dileyen daha küçük boyu tercih edip daha az para ödeyebilir ama çoğu tüketici bunu bilmez.

75 kuruş farkla büyük boy yapmak ister misiniz?

75 kuruş farkla büyük boy yapmak ister misiniz?

Firmalar, ufak gözüken miktarlarla sizi cezbederken, vücudunuza fazlaca kalori alıyor ve benzer beslenme alışkanlıklarına iyiden iyiye alışıyorsunuz.

Yükselen kokulara karşı koymak imkansız!

Yükselen kokulara karşı koymak imkansız!

Yiyecek tercihinde kokuların ne denli etkili olduğunu firmalar herkesten iyi biliyor. Burna gelen kızarmış patates kokusu, ızgara et kokusu ve benzeri ilgi cezbeden pek çok kokunun ise tek kaynağı yiyecekler değil!

Evet, ScentAir adı verilen bir firma, ürettiği sistemlerle yiyeceklerin kokularını birebir ve son derece kuvvetli biçimde imite edebiliyor. Müşterileri gizli tutulsa da büyük devlerin aralarında bulunduğu ifade ediliyor. 

Bilin bakalım kim?

Çocuklara meşgale, büyüklere de huzur.

Çocuklara meşgale, büyüklere de huzur.

Çoğu fast food firması aynı zamanda bir oyun bahçesi barındırarak çocuklu aileler için kendilerini bir cazibe noktası haline getiriyor. Yemeğini yerken çocuğunun akranlarıyla oyun oynadığını bilen anne babalar ise böyle yerlerden ister istemez hoşlanmaya başlıyor.

Renklerin cazibesine karşı müşteriler...

Renklerin cazibesine karşı müşteriler...

Bütün fast food firmalarının bir bildiği var. Renklerinde kırmızı veya sarı barındırmayan çok az sayıda fast food firması bulunuyor. Sebebi de bu iki rengin insan psikolojisinde açlığı ve tüketimi körükleyecek etkilere sahip olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gruplara teşvik!

Gruplara teşvik!

Çoklu menü indirimleri, bir alana bir bedava gibi kampayalarla gruplar sürekli teşvik ediliyor. Hatta çoğu zaman tek kişiden ziyade gruplar hedefleniyor. Böylece satışlar artacak ve restoranlar sosyalleşme alanları olarak kullanılacak. 

İyi fikir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
591
540
297
151
71
59
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tabi her yerde cinlik var mesela haber başlık fotoğrafında Kate Upton'ın olması da cinliktir.

KoelBloedig

haber sitelerinin cüzdanlarını doldurmak için kullandıkları cin fikirli hileler

kaan düzarat

eleştirel bir dilde yazılmasa bir şey demeyeceğim de onedio'dan farkını anlatsana bana o restoranların. yapabilir misin cidden? sen de onlar gibi müşteri çek... Devamını Gör

Hüseyin Özgen

Gayet haklısın.Ayrıca alan memnun satan memnun kimseye zorla fastfood yedirilmiyor sonuçta.Bu tarz içeriklerin sadece prim amaçlı olduğunu düşünüyorum.İnsanl... Devamını Gör

nebusimdi

Normal bir lokantada normal bir yemeğin fiyatı ortalama 50TL+- civarında. Halbuki, 250gr eski kaşar=6TL, 700gr chokella=11TL, 1kg çaykur çay:22TL, 250gr sala... Devamını Gör