Görüş Bildir
Haberler
Van Gogh'a Sorusu Olan Var mı?

Van Gogh'a Sorusu Olan Var mı?

FreiGeist
17.06.2015 - 14:33 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 13:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vincent Van Gogh'un 125. ölüm yıl dönümü nedeniyle Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi 'bana istediğini sor' tarzında bir proje başlattı

Proje kapsamında isteyenler Van Gogh'a istediği soruyu sorabiliyor. 125 gün boyunca her gün sorulan sorulardan biri seçilerek cevaplanıyor ve sorusu seçilenler müzeden ödül kazanıyor.

Projeyi hayata geçiren müze yönetimi, 125 gün boyunca web sitesi üzerinden kullanıcıların sorduğu sorulardan bir tanesini yanıtlayacak. 125 günün sonunda soruları kabul edilen kullanıcılar arasından seçilenlere Eylül ayında yapacakları yeni bina açılışı için davetiye verilecek. Projede sorular dünyanın dört bir yanında yaşayan kullanıcılar tarafından, web üstünden iletiliyor. Herhangi bir sınırlandırması olmayan projenin tek şartıysa soruların Van Gogh'un hayatıyla ilgili olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdiye kadar sorulan sorular arasında son çizimi olarak bilinen 'Kargalarla Buğday Tarlası'nın sahiden yaptığı son resim olup olmadığından, neden bu kadar az sayıda çocuk resmi çizmiş olduğuna, kedileri sevip sevmediğine kadar pek çok farklı konuda sorular soruldu. Van Gogh Müzesi’nin web sitesinde ilgili kısımdaki formu doldurarak sorular iletilmeye devam ediyor.

Kaynak: Milliyet Sanat

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
4
3
3
2
0