Görüş Bildir
Haberler
Van'da Çığ Felaketi: Toplam Can Kaybı 41 Oldu

Van'da Çığ Felaketi: Toplam Can Kaybı 41 Oldu

Batuhan
04.02.2020 - 18:27 Son Güncelleme: 06.02.2020 - 18:23

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saatlerinde minibüsün üzerine çığ düştü. Yapılan çalışma sonrası 5 kişinin cansız bedeni çığ altından çıkarılmıştı. Daha sonra çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Çığ altında kalan kişi sayısı bilinmezken can kaybı artıyor. AFAD son olarak can kaybının 35'e yükseldiğini bildirdi. İki günde toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 41 oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü.

"Çalışma yapan ekiplerin üzerine de çığ düştü"

"Çalışma yapan ekiplerin üzerine de çığ düştü"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray'da çığın altında kalan minibüsteki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştüğünü söyledi.

Söz konusu bölgede 2 kişinin daha çığ altında kaldığının değerlendirildiğini ve ekiplerin bu yönde çalışma yürüttüğünü belirten Bilmez, 'Bu sabah yeniden başlatılan arama çalışmaları esnasında çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı.' dedi.

Bilmez, bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildiğini kaydetti.

Can kaybı yükseliyor

Can kaybı yükseliyor

Van Valisi Bilmez, ikinci çığ olayında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri ve 9'u sivil vatandaş olmak üzere 23 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Vali Bilmez ayrıca '9 vatandaşın durumu ağır, hastanelere sevk edildi. Çığ altında kaç kişinin kaldığına yönelik net bir bilgi yok.' dedi.

AFAD’dan 16.15’te yapılan son açıklamada ise Van'ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasında yaşanan ikinci çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya yaralı sayısının ise 53’e yükseldiği belirtildi.

AFAD yaptığı ikinci açıklamada can kaybının 36'e yükseldiğini aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Van'a doğru yola çıktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu son bilgileri paylaştı

Soylu son bilgileri paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluVan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaralıları ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, bugün yaşanan çığ felaketinde 33 kişinin yaşamını yitirdiğini, AFAD'dan alınan bilgiye göre de 3 kişinin daha çığ altında kaldığının tahmin edildiğini söyledi. Bakan Soylu, 'Adli Tıp'a nakledilen yaşamını yitirenlerin sayısı 33 oldu. Dün de 5 kaybımız vardı' dedi. Soylu ziyaret ettiği hastanede 25 yaralı olduğunu, yaralılardan ikisinin yoğun bakımda olduğunu belirtti. Yoğun bakımda olan yaralılardan birinin Ankara'ya sevk edilebileceğini ifade etti. 

'Ateşin çevresinde ısınırken çığ düştü'

Bakan Soylu, bölgede çığ altında kalan 2 kişi için yürütülen çalışmalarda görev yapan kurtarma görevlilerinin yaktıkları ateşin çevresinde ısınmaya çalışırken, çığ felaketinin yaşandığını belirterek, 'Çığ felaketinde hayatını kaybeden ve yaralananların çoğu yaktıkları ateşin çevresinde ısınmaya çalışan kişilerdi. Bu sırada çalışmayı yapanlarda kayıp ve yaralı söz konusu değil. Ülkemizin başı sağolsun, çok acı bir kayıp. Büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. Şu an itibariyle 67 kişiyi kurtardık, bunlardan bazıları taburcu oldu.' dedi. 

Arama kurtarma çalışmaları durdu

Soylu yoğun tipi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının durduğunu söyledi. Yarın sabah yeniden bir değerlendirme yapılarak arama çalışmalarının devam edip etmeyeceğine karar verileceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Van- Bahçesaray karayolu üzerinde meydana geldi. Bahçesaray’a 25 kilometre mesafedeki 3 bin rakımlı Karabet geçidinde iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, karayolunda yol açma çalışmaları için küreme yaparken, çığ düştü.

Çığ felaketinin yaşandığı bölgeden kareler👇

Çığ felaketinin yaşandığı bölgeden kareler👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuba Yalçın

ben bahçesarayda görev yapıyorum o yoldan defalarca gelip geçtim. bir kenarı uçurum bir kenarı dağ ve hatlar çekmiyor. zaten o yoldan kışın da yazın da geçse... Devamını Gör

Tuna Karahan

Ülkedeki felaketler nedir arkadaş deprem, çığ, suriyeliler.Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Elvan Demir

2020 başladı başlayalı hep kötü haberler hep felaketler hep ölümler ..