Görüş Bildir
Haberler
Van'da AKP'li Aday Protesto Edildi, Gerginlik Çıktı

Van'da AKP'li Aday Protesto Edildi, Gerginlik Çıktı

yelda kahveci
22.01.2014 - 14:36

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün

Yüksekova Haber

Yüksekova Haber

Van'da AKP'li Aday Protesto Edildi, Gerginlik Çıktı

Van’da, seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ve beraberindekiler bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

VAN - AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ve beraberindekilerin Sanat Sokağı’nda esnafı ziyaret etmesini istemeyen bir grup vatandaş sloganlar atarak AKP'lilere tepki gösterdi.

Tepki üzerine kısa süreli gerginlik yaşanırken Gülaçar ve beraberindekilerin Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki AKP İpekyolu İl Başkanlığı önüne gitmesine kadar protesto devam etti.

Protesto sırasında AKP'lilerin arasında bulunduğu iddia edilen bir kişi havaya ateş açtı. AKP'liler parti binasına geçerken kısa sürede tekrar toplanan vatandaşlar parti binasının önünde protesto gösterisine devam etti

Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, gerginlik devam ediyor.

Yüksekova Haber

Kaynak: http://www.yuksekovahaber.com/haber/v...

Van'da AKP'li Gülaçar'ı Protesto Eden Halkın Üzerine Ateş Açıldı

AKP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ı protesto eden halkın üzerine ateş açıldı.

Van’da esnaf ziyaretinde bulunan AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri  Gülaçar’ı  slogan ve alkışlarla protesto eden esnafın üzerine  AKP’liler tarafından ateş açıldı. Saldırıda şans eseri can kaybı olmazken kurşunlar çevre esnafının camlarına isabet etti.

Seçim çalışmalarını sürdüren AKP’li Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Sanat  Sokağı’nda çevre esnafının ‘El Kaideci katillere destek veriyorsun. Seni Van’da istemiyoruz tepkisiyle karşılaştı. Gülaçar ve çevresinde bulunan grubun esnafa tepkide bulunması üzerine, Van esnafı Sanat Sokağı’nda toplanarak “Bekir Başkan, Katil Gülaçar” sloganları attı. Bunun üzerine AKP’lilerden biri esnafın üzerine yürüyerek bir esnafın boğazına sarıldı.  Bu arada girdiği lokantacıdan çıkan Gülaçar ve yandaşları dışarı çıkıp protestocu esnafa rabia işareti ile karşılık verince olaylar büyüdü.

Esnafın protestosunun büyümesi üzerine AKP’liler protesto eden esnafın üzerine taş atmaya başladı. Esnafta aynı şekilde karşılık verince AKP’li grubun içinden esnafa ateş edildi. Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte çevrede büyük panik yaşandı. Esnaflar kepenk kapattı.  Gülaçar AKP İpekyolu İlçe Başkanlığı’na girerken ilçe binası önünde toplanan kalabalık kitle “Katil Gülaçar Van’dan defol”, “Bekir Başkan”  sloganları attı. Polis AKP İpekyolu İlçe binasının önüne barikat kurdu. Olay yerine gelen BDP ve HDP İl Yöneticilerinin esnafı yatıştırmaya çalışmasına rağmen kitle protestosunu sürdürdü. Kentte gerginlik sürüyor.

BirGün

Kaynak: http://birgun.net/haber/vanda-akpli-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da BDP'liler AKP Adayını Protesto Etti, Havaya Ateş Açıldı

AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar esnafı ziyaretinde BDP'li grubun protestosu ile karşılaştı. Gülaçar, 'Kimseden korkmuyoruz' deyince taşlı saldırıya uğradı. Polis ve korumalar havaya ateş açtı.

AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, kent merkezinde seçim çalışması için esnafı ziyareti yaparken, BDP'li bir grubun protestosu ile karşılaştı. Gülaçar, 'Kimseden korkmuyoruz' diye konuşma yapınca, bu kez taşlı saldırıya uğradı. Polis ve korumalarının havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, Gülaçar da parti binasına alınarak korundu.

Partilerin adaylarının seçim çalışmalarına hız verdiği Van'da bugün öğlen saatlerinde olaylar çıktı. AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Sokağı'nda esnaf ziyaretine çıktı. Gülaçar buradan Kazım Karabekir Caddesi'ne geçtiği sırada, toplanan bir grup BDP'nin yeniden aday gösterdiği Van Belediye Başkanı Bekir Kaya lehine slogan atmaya başladı.

KARŞILIKLI SLOGANLAR ATILDI

Yaklaşık 500 kişilik grup bu kez Gülaçar'ı protesto etmeye başlayınca, yanındaki 100 kadar partili de, 'Başkan Gülaçar' sloganı atarak karşılık verdi.

Ardından da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülaçar kaldırımda durarak, 'Bir daha söylüyorum. Korkan, geri adım atan namerttir. Proje ve hizmetlerinizle kendinizi orta yere koyun ve ifade edin. Ama böyle korkuyla, şiddetle, baskıyla olmaz. Bu memlekete huzur, kardeşlik lazım. Allah'a yemin ediyorum ki, korkmuyorum' diye konuştu.

TAŞLI SALDIRI BAŞLADI

AK Parti adayı Osman Nuri Gülaçar bu konuşmasının hemen ardından BDP'li kalabalık grubun taşlı saldırısına uğradı. Gülaçar'ı korumak isteyen taraftarları, hemen etrafında çember oluşturup, cadde üzerinde bulunan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı'na apar topar sokarken, yakında bulunan polis ve korumalar da havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Saldırının ardından çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Kalabalık bir süre dağılmazken, güvenlik güçleri AK Parti binası çevresinde önlem aldı.

 (DHA) | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/ak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0