Görüş Bildir
Haberler
Van'da 3'ü İran'dan Giriş Yapan 5 Kişi Koronavirüs Şüphesiyle Tedavi Altına Alındı

etiket Van'da 3'ü İran'dan Giriş Yapan 5 Kişi Koronavirüs Şüphesiyle Tedavi Altına Alındı

İran’dan ülkeye giriş yapan 3 Türk vatandaşı ile Hakkari'den getirilen bir çocuk ve annesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer yüksek ateş şikayeti bulunan bu kişilerin koronavirüs şüphesi nedeniyle tedavi altında tutulduğunu doğruladı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Twitter üzerinden 'Tanı almış herhangi bir vakamız yoktur.' açıklamasını yaparken, hastalardan alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiği ve hastanenin karantinaya alındığı bilgisi var.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre bugün öğle saatlerinde, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan İran’dan Türkiye’ye giriş yapan 3 Türk vatandaşında yüksek ateş görüldü.

Bu kişiler tedbir amaçlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İran'dan giriş yapan bu 3 kişi için koronavirüs araştırması başlatıldığı öğrenildi.

Hastanede çekildiği belirtilen bu görüntüler de sosyal medyada dolaşıma girdi. 🎥

Valilik yetkilileri, bu 5 kişinin tedbir amacıyla tedavi altında tutulduğunu doğruladı.

Valilik yetkilileri, bu 5 kişinin tedbir amacıyla tedavi altında tutulduğunu doğruladı.

Yetkililer koronavirüs tespiti ile alakalı konuşmak için erken olduğunu da bildirdi.

Bu arada İran ile irtibatlı sınır kapılarının hepsinde yarından itibaren ateş ölçer sistemin devreye alınacağı kaydedildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanların da lüzumsuz dedikodulara ve spekülasyonlara sebebiyet vermemek için ikaz edildikleri öğrenildi. 

Bölgedeki hastanelerde herhangi bir karantina kararı alınmazken, çalışan personelin daha hassas olmaları tavsiye edildi.

Başhekim Sebahattin Çelik: An itibariyle 'tanı almış' herhangi bir vakamız yoktur.

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Müdürlüğün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'Van’ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan İlimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir koronavirüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan İlimize Ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır.'

"Hastane karantinaya alındı, numuneler Ankara'ya gönderilecek"

"Hastane karantinaya alındı, numuneler Ankara'ya gönderilecek"

Fotoğraf: @ibrahim_gezici

Bölgedeki son duruma ilişkin Euronews'e konuşan Van Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Sezer Öğrenç, tedavi altına alınan kişilerin hastalığına ilişkin kesin tanının henüz yapılmadığını belirtti.

Öğrenç, 'Çünkü Van bölge ve araştırma hastanesinin fiziki koşulları böyle bir hastalığın tanısını kesinleştirmek için uygun değil. Önce hastalardan alınacak olan balgam kültürleri Ankara'ya gönderilecek ve durum netlik kazanacak.' dedi.

Hastanenin karantinaya alındığını belirten Öğrenç, yetkililerden vakalara ve boyutlarına ilişkin açıklama beklediklerini söyledi.

İran'da vaka sayısının 28'e ve ölü sayısının da 5'e yükseldiği açıklanmıştı.

İran'da vaka sayısının 28'e ve ölü sayısının da 5'e yükseldiği açıklanmıştı.

Öte yandan salgın nedeniyle İran'ın Tahran, Kum, Erdebil, Elburz, Merkezi, Gilan, Hemedan ve Kazvin eyaletlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
154
90
27
17
15
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İkta Solork

İlk iranda ortaya çıktığı zaman insanlar sınırların kapatılmasını istedi vandayım öğrenciyim ve kapatılmadı. Neden biliyor musunuz? Üç beş iranli döviz getir... Devamını Gör

Hector Hector

Tüm dünyada durum bu. Ülkemize hasmış gibi konuşmamıza gerek yok. Elbette doğru değil. Ama kapitalist sistemde ekonominin durgunluğu domino taşı gibidir ve e... Devamını Gör

Doğan Serbest

İranda hastalık görülmeye başlandığı an sen sınırda kontrole başlamazsan hastalık elini kolunu sallaya sallaya girer ülkeye tabi. Bir de dalga geçer gibi sın... Devamını Gör

Tuna Karahan

Geçmiş olsun çok uğraştık ülkeye sokmak için.